Umeće u kuhinji često se ogleda i u pripremi ručka koji će odisati luksuzom iako za njegovu pripremu nismo upotrebili previše vremena i novca. Provereni majstor kuhinje Stevo Karapandža koji je svojevremeno kuvao za pevačku zvezdu svetskog kalibra kao što je bio Frenk Sinatra otkrio je da priprema obroka za ovakve ljude ne mora biti komplikovana. Jedan od omiljenih Stevinih recepata bile su i teleće šnicle u limunu.
Priprema je prilično brza i jednostavna a obrok je ukusan čak i za one sa istančanim ukusom. Srećna republika vam poklanja ovaj Karapandžin recept po kome može pripremiti ručak kad vam se najave gosti ili za svoju porodicu.
Sastojci:
- 8 telećih šnicli
- 60 g putera
- 1 dl belog vina
- 1 dl kisele pavlake
- 4 limuna
- 1 vezica peršuna
- so, sveže mleveni biber
Priprema:
Šnicle izlupajte tučkom za meso, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i ispecite na vrelom maslacu. Šnicle stavite na toplo. U masnoći u kojoj su se pekle dodajte belo vino i kuvajte nekoliko minuta, potom sipajte pavlaku i sok od 2 limuna. Možete povezati s malo brašna, posolite, pobiberite i na kraju umešajte sitno naseckan peršun. Ispržene šnicle ukrasite narezanim kriškama limuna, prelijte limunovim sosom i poslužite s kuvanim ili pečenim krompirom. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)