Jela sa mesom

SLATKO I SLANO: Kremenadle sa sosom od jabuka

Obavezno probajte recept za pripremu ukusnog jela sa mesom!

05.05.2022 08:00

SLATKO I SLANO: Kremenadle sa sosom od jabuka
Imlek

Mešanje različitih ukusa je za mnoge ljude pravo zadovoljstvo, koje možete da osetite ako napravite ovo fantastično jelo sa mesom.

Slatko-slano jelo će oduševite sve za stolom, a vi nećete izgubiti mnogo vremena za njegovu pripremu, niti morate da budete vrhunski kuvar da biste napravili ovaj ukusni specijalitet.

Prijatno! 

Sastojci:

  • 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 
  • 2 jabuke
  • Malo sveže žafije
  • 1/2 kašičice šećera
  • Pola kašičice cimeta
  • So i biber po ukusu
  • 4 svinjske krmenadle
  • Malo ulja za dinstanje
  • 2 kašike maslaca
  • crveni luk, naseckan
  • 3 kašike senfa
  • 20 g brašna

Priprema: 

Oljuštene jabuke, očistiti od semenki i naseckati na kocke. U manju šerpu sipati Moja Kravica pavlaku za kuvanje, ubaciti jabuke i začine (žalfiju, šećer, cimet, so i biber) i kuvati do 20 minuta dok jabuke ne omekšaju. Krmenadle začiniti i na malo ulja izdinstati u tiganju i ostaviti po strani. U isti tiganj dodati maslac i izdinstati luk dok ne postane staklast. Dodati senf i brašno i mešati desetak sekundi. Uliti prokuvane jabuke sa pavlakom (žalfiju izbaciti) i mešati dok se smesa ne zgusne. Začiniti po potrebi i servirati uz krmenadle i prilog po izboru.

VIDEO BONUS:

Komentari. (0)