Mešanje različitih ukusa je za mnoge ljude pravo zadovoljstvo, koje možete da osetite ako napravite ovo fantastično jelo sa mesom.
Slatko-slano jelo će oduševite sve za stolom, a vi nećete izgubiti mnogo vremena za njegovu pripremu, niti morate da budete vrhunski kuvar da biste napravili ovaj ukusni specijalitet.
Prijatno!
Sastojci:
- 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 2 jabuke
- Malo sveže žafije
- 1/2 kašičice šećera
- Pola kašičice cimeta
- So i biber po ukusu
- 4 svinjske krmenadle
- Malo ulja za dinstanje
- 2 kašike maslaca
- crveni luk, naseckan
- 3 kašike senfa
- 20 g brašna
Priprema:
Oljuštene jabuke, očistiti od semenki i naseckati na kocke. U manju šerpu sipati Moja Kravica pavlaku za kuvanje, ubaciti jabuke i začine (žalfiju, šećer, cimet, so i biber) i kuvati do 20 minuta dok jabuke ne omekšaju. Krmenadle začiniti i na malo ulja izdinstati u tiganju i ostaviti po strani. U isti tiganj dodati maslac i izdinstati luk dok ne postane staklast. Dodati senf i brašno i mešati desetak sekundi. Uliti prokuvane jabuke sa pavlakom (žalfiju izbaciti) i mešati dok se smesa ne zgusne. Začiniti po potrebi i servirati uz krmenadle i prilog po izboru.
VIDEO BONUS:
Komentari (0)