Ako ste od onih domaćica koja želi da za svoje najmilije tokom vikenda obraduje nekim delikatesom, uvek dobar izbor je juneće meso. Osim toga što je hranljivo i ne tako masno, ono je poznato po jedinstvenom ukusu i često se koristi za pravljenje ćevapa i pljeskavica.
Međutim, sigurni smo da niste probali šnicle koje će uz nekoliko sastojaka, otvoriti sva vaša čula i želećete da se duže zadržite za stolom.
Sastojci:
- 100 g junećih šnicli
- 50 g brašna
- 30 ml ulja
- 100 ml ulja
- 100 ml belog vina
- 100 g mocarele
- 2 kašičice senfa
- 3 čena belog luka
- ulje, so i biber
Priprema:
Šnicle izlupajte tučkom, a potom začinite solju i biberom. Nakon što ih uvaljate u brašno ispržite ih na vrelom ulju sa obe strane. Sklonite šnicle iz tiganja i u istom ispržite beli luk. Na drugoj strani dve kašičice brašna pomešajte sa belim vinom i senfom, potom prelijte preko belog luka i kuvajte na tihoj vatri, dok se ne zgusne, sve vreme mešajući. Vratite šnicle u tiganj u pripremljeni sos i dinstajte na tihoj vatri narednih 40 minuta. Pred sam kraj kuvanja, preko šnicli stavite mocarelu i ostavite da se otopi i sjedini.
Prijatno!
Možda vas zanima…
Komentari (0)