Jela sa mesom

Preukusne JUNEĆE šnicle za porodični ručak vikendom (VIDEO)

Ako kod kuće imate meso, a nedostaje vam idejaza pripremu, sjajan predlog za preukusne šnicle sa italijnaskim sirom ostaviće vas bez teksta.

23.07.2022 08:00

Preukusne JUNEĆE šnicle za porodični ručak vikendom (VIDEO)
Printscreen/Youtube/Srećna

Ako ste od onih domaćica koja želi da za svoje najmilije tokom vikenda obraduje nekim delikatesom, uvek dobar izbor je juneće meso. Osim toga što je hranljivo i ne tako masno, ono je poznato po jedinstvenom ukusu i često se koristi za pravljenje ćevapa i pljeskavica.

Međutim, sigurni smo da niste probali šnicle koje će uz nekoliko sastojaka, otvoriti sva vaša čula i želećete da se duže zadržite za stolom.

Sastojci: 

  • 100 g junećih šnicli
  • 50 g brašna
  • 30 ml ulja
  • 100 ml ulja
  • 100 ml belog vina
  • 100 g mocarele
  • 2 kašičice senfa
  • 3 čena belog luka
  • ulje, so i biber

Priprema:

Šnicle izlupajte tučkom, a potom začinite solju i biberom. Nakon što ih uvaljate u brašno ispržite ih na vrelom ulju sa obe strane. Sklonite šnicle iz tiganja i u istom ispržite beli luk. Na drugoj strani dve kašičice brašna pomešajte sa belim vinom i senfom, potom prelijte preko belog luka i kuvajte na tihoj vatri, dok se ne zgusne, sve vreme mešajući. Vratite šnicle u tiganj u pripremljeni sos i dinstajte na tihoj vatri narednih 40 minuta. Pred sam kraj kuvanja, preko šnicli stavite mocarelu i ostavite da se otopi i sjedini. 

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)