Jela sa mesom

Recept za ukusne KANELONE sa čerijem i mocarelom: Ova TESTENINA će vas ODUŠEVITI!

Želite da isprobate ukuse Italije, ali su vam špagete dosadile? Zašto ne biste spremili fantastične kanelone?

04.06.2022 08:00

Recept za ukusne KANELONE sa čerijem i mocarelom: Ova TESTENINA će vas ODUŠEVITI!
tiktok/printscreen-fitmama__4

Gurmanluci sa Apeninskog poluostrva dolaze u različitim bojama, ukusima i oblicima. Ukoliko ste mislili da ste isprobali sve što Italija ima da ponudi, zavirite ispod površine i otkrijte očaravajuće kanelone. Portal Srećna Republika vam donosi recept za savršeni vikend ručak.

Sastojci:

  • pakovanje kanelona
  • 3 pakovanja mini mocarele
  • 250 g čeri paradajza
  • 500 g junećeg mleveneog mesa
  • 500 g pasiranog paradajza
  • 250 punomasnog sira ili kačkavalja
  • beli luk po želji
  • crni luk po želji
  • so
  • biber

Priprema:

Crni i beli luk iseckajte na sitno i dobro propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso, so i biber. Kada ono promeni boju, prelijte smesu pasiranim paradajzom i sjedinite ga sa ostatkom smese.  Nakon toga kanelone punite čeri paradajzom i mini mocarelama naizmenično, pa kada ih napunite, položite ih i stavite u vatrostalnu činiju za pečenje.

Kada poređate sve kanelone, preko njih prelijte smesu sa mlevenim mesom i paradajzom. Ravnomerno je rasporedite po posudi, pa preko svega pospite narendani sir po želji. Sve to pecite oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa. Znaćete da je jelo gotovo kada se na površini stvori korica koja liči na lazanju. Poslužite uz rashlađeno vino.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)