Gurmanluci sa Apeninskog poluostrva dolaze u različitim bojama, ukusima i oblicima. Ukoliko ste mislili da ste isprobali sve što Italija ima da ponudi, zavirite ispod površine i otkrijte očaravajuće kanelone. Portal Srećna Republika vam donosi recept za savršeni vikend ručak.
Sastojci:
- pakovanje kanelona
- 3 pakovanja mini mocarele
- 250 g čeri paradajza
- 500 g junećeg mleveneog mesa
- 500 g pasiranog paradajza
- 250 punomasnog sira ili kačkavalja
- beli luk po želji
- crni luk po želji
- so
- biber
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte na sitno i dobro propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso, so i biber. Kada ono promeni boju, prelijte smesu pasiranim paradajzom i sjedinite ga sa ostatkom smese. Nakon toga kanelone punite čeri paradajzom i mini mocarelama naizmenično, pa kada ih napunite, položite ih i stavite u vatrostalnu činiju za pečenje.
Kada poređate sve kanelone, preko njih prelijte smesu sa mlevenim mesom i paradajzom. Ravnomerno je rasporedite po posudi, pa preko svega pospite narendani sir po želji. Sve to pecite oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa. Znaćete da je jelo gotovo kada se na površini stvori korica koja liči na lazanju. Poslužite uz rashlađeno vino.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)