Gurmanluci sa Apeninskog poluostrva dolaze u različitim bojama, ukusima i oblicima. Ukoliko ste mislili da ste isprobali sve što Italija ima da ponudi, zavirite ispod površine i otkrijte očaravajuće kanelone. Portal Srećna Republika vam donosi recept za savršeni vikend ručak.
Sastojci:
- pakovanje kanelona
- 3 pakovanja mini mocarele
- 250 g čeri paradajza
- 500 g junećeg mleveneog mesa
- 500 g pasiranog paradajza
- 250 punomasnog sira ili kačkavalja
- beli luk po želji
- crni luk po želji
- so
- biber
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte na sitno i dobro propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso, so i biber. Kada ono promeni boju, prelijte smesu pasiranim paradajzom i sjedinite ga sa ostatkom smese. Nakon toga kanelone punite čeri paradajzom i mini mocarelama naizmenično, pa kada ih napunite, položite ih i stavite u vatrostalnu činiju za pečenje.
Kada poređate sve kanelone, preko njih prelijte smesu sa mlevenim mesom i paradajzom. Ravnomerno je rasporedite po posudi, pa preko svega pospite narendani sir po želji. Sve to pecite oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa. Znaćete da je jelo gotovo kada se na površini stvori korica koja liči na lazanju. Poslužite uz rashlađeno vino.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
BONUS VIDEO:
Komentari. (0)