Zamislite letnji zalazak sunca na nekoj terasi i lagani povetarac koji vam donosi mirise mora u vazduhu. Bliži se vreme večere, a vi nemate ni najblažu predstavu šta biste mogli da prezalogajite. Budite bez brige, portal Srećna Republika vam donosi recept za božanstvenu salatu Kapreze, koja će vas oduševiti ukusom, mirisom i izgledom.
Sastojci:
- 2 loptice sveže mocarele
- 4 paradajza
- 15 listova svežeg bosiljka
- maslinovo ulje
- balzamiko sirće
- sušeni origano
- so
- biber
Priprema:
Mocarelu isecite na tanke kriške. Paradajz operite i isto isecite na tanke kriške. Odvojite pojedinačne listove bosiljka, opetite ih i osušite. Postarajte se da imate isti broj kriški sira, paradajza i listova bosiljka.
Na duguljastoj dasci ili tanjiru naizmenično ređajte kriške mocarele, paradajza i listove bosiljka, dok ih sve ne iskoristite. Ukoliko nemate dugačak sud, možete ih ređati i u krug po nešto većem plitkom tanjiru.
Kada je sve poređano, začinite salatu, pospite je manjom količinom balzamiko sirćeta i maslinovog ulja, a nakon toga dodajte i so, biber i sušeni origano po ukusu. Poslužite rashlađeno uz čašu kvalitetnog belog vina ili rozea.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)