Jela bez mesa

BELA KREM ČORBA GOTOVA OČAS POSLA! Može da se kombinuje sa mesom, a i ne mora!

Ovo je vrlo zahvalno jelo koje se pravi brzo, okrepljuje organizam, a može da se podgreva i jede sutradan bez promenjenog ukusa

17.05.2022 06:00

BELA KREM ČORBA GOTOVA OČAS POSLA! Može da se kombinuje sa mesom, a i ne mora!
Pixabay.com

Čorba je vrlo zahvalno jelo koje se brzo priprema, zdrava je, a kombinacija sastojaka i ukusa zavisi samo od vas, pa recept možete prilagoditi kako vam odgovara.

Bela krem čorba koju vam danas predstavlja Srećna republika nije skupa, priprema se u roku od pola sata i može da se čuva 2 do 3 dana u frižideru, podgreva i jede bez promenjenog ukusa.

Ukoliko je podgrevate, vodite računa da se čorba ugreje, ali nikako da izbije ključ jer može da se pokvari zbog pavlake.

Pixabay.com

Čorba može da se pravi i sa pilećim mesom koje se isecka na sitnije kockice

Sastojci:

  • kesa od 450 g zlatne mešavine povrća (ukoliko pravite sa mesom 300 g pilećeg belog mesa)
  • glavica crnog luka
  • 3 manja čena belog luka
  • 2 veće šargarepe
  • pola šoljice pirinča
  • 2 kašike kukuruznog brašna (sitno mlevenog)
  • 4 kašike kisele pavlake
  • malo peršuna
  • so, biber i začini po ukusu

Pixabay.com

Dovoljne su 2 veće ili 3 manje šargarepe za čorbu

Priprema:

U manji lonac ili dublju šerpu od minimum 2 litra na malo ulja izdinstati crni luk. Kad postane staklast, dodati beli tek toliko da pusti aromu, a potom i smrznuto povrće. Ako u ovoj mešavini već ima šargarepa, onda nije potrebno dodatno stavljati u čorbu. Ukoliko se čorba pravi sa mesom, piletinu iseckati na sitnije kockice i izdinstati sa lukom.

Kad meso omekne, dodati na kockice isečenu šargarepu, pirinač i naliti vodu da ostane 2 do 3 prsta od vrha. Kuvati na laganoj vatri 20 minuta dok se povrće, odnosno meso ne skuva.

U posebnu posudu sipati kukuruzno brašno u koje se doda pavlaka. Lagano izmešati, pa sipati kutlaču čorbe koja se kuva. Sve dobro izmešati da se ne bi napravile grudvice i smesu sipati u čorbu.

Posoliti po ukusu, dodati biber i čim provri skloniti sa ringle i posuti iseckanim peršunom.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)