Čorba je vrlo zahvalno jelo koje se brzo priprema, zdrava je, a kombinacija sastojaka i ukusa zavisi samo od vas, pa recept možete prilagoditi kako vam odgovara.
Bela krem čorba koju vam danas predstavlja Srećna republika nije skupa, priprema se u roku od pola sata i može da se čuva 2 do 3 dana u frižideru, podgreva i jede bez promenjenog ukusa.
Ukoliko je podgrevate, vodite računa da se čorba ugreje, ali nikako da izbije ključ jer može da se pokvari zbog pavlake.
Sastojci:
- kesa od 450 g zlatne mešavine povrća (ukoliko pravite sa mesom 300 g pilećeg belog mesa)
- glavica crnog luka
- 3 manja čena belog luka
- 2 veće šargarepe
- pola šoljice pirinča
- 2 kašike kukuruznog brašna (sitno mlevenog)
- 4 kašike kisele pavlake
- malo peršuna
- so, biber i začini po ukusu
Priprema:
U manji lonac ili dublju šerpu od minimum 2 litra na malo ulja izdinstati crni luk. Kad postane staklast, dodati beli tek toliko da pusti aromu, a potom i smrznuto povrće. Ako u ovoj mešavini već ima šargarepa, onda nije potrebno dodatno stavljati u čorbu. Ukoliko se čorba pravi sa mesom, piletinu iseckati na sitnije kockice i izdinstati sa lukom.
Kad meso omekne, dodati na kockice isečenu šargarepu, pirinač i naliti vodu da ostane 2 do 3 prsta od vrha. Kuvati na laganoj vatri 20 minuta dok se povrće, odnosno meso ne skuva.
U posebnu posudu sipati kukuruzno brašno u koje se doda pavlaka. Lagano izmešati, pa sipati kutlaču čorbe koja se kuva. Sve dobro izmešati da se ne bi napravile grudvice i smesu sipati u čorbu.
Posoliti po ukusu, dodati biber i čim provri skloniti sa ringle i posuti iseckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)