Jela sa mesom

VOLITE LAZANJE, ALI VAM NE USPEJU UVEK? Nudimo vam jednostavan i malo izmenjen recept koji ne može da omane

Priprema se brzo i jednostavno, a u pitanju je jelo koje uvek uspe čak i domaćicama koje nisu najveštije u kuhinji.

03.05.2022 17:00

VOLITE LAZANJE, ALI VAM NE USPEJU UVEK? Nudimo vam jednostavan i malo izmenjen recept koji ne može da omane
Pixabay.com

Lazanje su omiljeno jelo širom sveta, ali se mnoge domaćice nerviraju kad im one ne uspeju. Najčešći problem su kore koje, ukoliko nisu sveže, budu tvrde i imaju neugodan ukus.

Srećna republika vam nudi malo drugačiji recept za lazanje gde se umesto kora stavljaju koso sečene makarone. Takvo jelo se brzo i lako priprema i, što je najvažnije, uvek uspe.

Pixabay.com

Umesto kora za lazanje upotrebite koso sečene makarone

Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa 
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 čaše mleka
  • 1 kisela pavlaka
  • 400 g koso sečenih makarona
  • kesica kečapa ili manja šolja paradajz pirea
  • 2 kašike brašna
  • 200 g kačkavalja
  • origano i začini po želji

Priprema:

Meso se izdinsta sa crnim i belim lukom, doda se origano, bosiljak i začini po ukusu. Kad je meso gotovo sipati kečap ili paradajz pire, i još malo dinstati dok se ne dobije kompaktna masa.

Pixabay.com

U meso obavezno dodajte origano, ali i druge začine koje volite

Priprema sosa:

U šerpu sipati mleko, ali deo ostaviti u njega umešati dve kašike brašna.  Da biste izbegli grudvice mleko sa brašnom procedite kroz cetku i dodajte u mleko u koje ste sipali pavlaku. Na laganoj vatri kuvajte dok se ne zgusne sos, koji ne bi trebalo da bude ni previše gust, ali ni redak.

Skuvajte makarone i podelite na pola. U prvu polovinu sipajte pola sosa, posolite, promešajte i sipajte u podmazan dublji pleh ili vatrostalnu činiju. Odozgo sipajte meso, pa pola izrendanog kačkavalja. Na meso dodajte drugi polovinu makarona sa mlekom i pavlakom i stavite da se peče.

Kada su lazanje pečenje i hrskave odozgo, pospite po vrhu još kačkavalja i vratite u rernu tek toliko da se sir istopi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)