Kažu da od muškarca uvek nešto naučimo, neki nam budu životna lekcija, sa nekima budemo najbolja verzija sebe, sa nekim najgora, svakako uvek budemo već neka verzija koja u tom trenutku nismo.
Laž je kada kažete da nam muškarci nikada ništa ne poklanjaju. Njihovi darovi su neprestani, bogatiji smo uvek za bar neko životno iskustvo, materijalno ili možda baš duhovno.
Kako bih ja postala dobra kuvarica da nisam imala momke koji su me, gle čuda, baš učili da kuvam? Naravno, ne direktno, možda ni ne totalno svesno, ali bilo bi i više nego čudno da pored njega delujem totalno nezainteresovano u kuhinji. Ako ništa drugo, bar bih propratila šta radi. Ne znam da li je otkriće veka da ženu možete da izvedete i u restoran, takođe možete joj kupiti i giros na uglu, nije nikakav problem, a naravno, da možete da idete na već davno izlizanu foru "kuvaću samo za tebe". I to je nešto, priznaćete?!
Evo kako sam ja naučila da kuvam!
Tako sam došla do svog omiljenog jela, koji se uz sve to sprema sam od sebe, brz je i vrlo ukusan!
Dalibor je bio pun manira, magistrirao je ekonomiju, ali se bavio nekim totalno desetim poslom. Mislim da je bio predstavnik za već neku farmaceutsku kuću, poenta je da je jako voleo da kuva. Ne preterano zbog neke devojke ili mene, najviše zbog sebe, eventualno i njegove mame. Da, njegova mama Marija, je volela da joj baš on sprema, baš tu pastu, i to baš subotom popodne. Ali, kako bih inače ja došla do ovako ukusnog obroka?!.
Uživajte i vi u čarima Daliborovove kuhinje! Ukoliko nemate sve sastojke, uvek su dozvoljene varijacije na datu temu uz dodavanje ili oduzimanje pojedinih delova recepta, isprobajte baš onu kombinaciju koja vama najviše odgovara! Poenta je u dodavanju buđavog sira koji daje poseban šmek, sve ostalo je po volji.
Možda vas zanima…
Pasta ala Dalibor
Sastojci:
- manja glavica luka
- bio začin
- peršun
- mirođija
- aleva paprika
- koren peršuna
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike ( nekad bi ubacio i žute, fore radi)
- pečurke po želji i ukusu, bukovače, 1/2 pakovanja
- 200 g pršute
- 100 g slanine dimljene
- 200 g kačkavalja
- 200 g "buđavog" sira
Priprema:
Propržiti manju glavicu luka, sa svim začinima - vegetom, peršunom, mirođijom, alevom paprikom, a potom redom dinstajte povrće sitnije iseckano oko sat veremana iliti dok ne omekša. Obariti, procediti špagete, tačnije makarone po želji i servirarajte uz neko kvalitetnije vino. To je sva nauka.
Uživajte!!!
Komentari (0)