Krmenadle su uvek dobar izbor za ručak i mogu da se kombinuju sa pečenim krompirom, pirinčem, boranijom, graškom ili pire - krompirom. Mnoge domaćice izbegavaju krmenadle zbog kosti koje imaju, a ako vam baš smeta možete je odstraniti pre pripreme jela. Najčešći problem je što meso često bude suvo i ispošćeno posebno kad se priprema u rerni.
Kako otkrivaju kuvari, koji krmenadle često pripremaju u restoranima, tajna je da meso pre pečenja odstoji u marinadi barem tri sata kako bi ostalo sočno.
Srećna republika vam poklanja kafanski recept za sočne krmenadle u lovačkom sosu koji će vas oduševiti. Kao prilog možete poslužiti pire - krompir.
Sastojci:
- 1kg krmenadle bez kosti
- 4 kašike brašna
- 1 kašičica crvene, mlevene paprike
- so i biber, lovorov list, malo čili paprike
- 1 puna kašika ajvara
Priprema:
Kremandle izlupati blago tučkom za meso, pa preseći nožem belu opnu koja prati krmenadlu jednom stranom, a potom posoliti i pobiberiti ali samo sa jedne strane. Pomešati brašno i papriku.
Zagrejati ulje, na jaču vatru, ne na najjaču. Uvaljati krmenadle sa obe strane i pržiti u ulju dok ne porumene sa obe strane. Slagati odmah u dublju šerpu, pa preliti uljem od pečenja. Nalite vodu da ogrezne, dodajte ajvar, čili i lovorov list. Ostavite da se krčka sat vremena na laganoj vatri. Višak vode će da ispari, a krmenadle će lepo da omekšaju.
Poslužite uz pire - krompir i salatu po želji. Uživajte!
Komentari (0)