Jela sa mesom

SOČNE KRMENADLE U LOVAČKOM SOSU: Kafanski način pripreme za neodoljivo jelo u umaku!

Važno je da meso ne ostane suvo i ispošćeno.

Slika Autora
byDragana Petrović

31.05.2025 08:02

SOČNE KRMENADLE U LOVAČKOM SOSU: Kafanski način pripreme za neodoljivo jelo u umaku!
Visionsi/Shutterstock

Krmenadle su uvek dobar izbor za ručak i mogu da se kombinuju sa pečenim krompirom, pirinčem, boranijom, graškom ili pire - krompirom. Mnoge domaćice izbegavaju krmenadle zbog kosti koje imaju, a ako vam baš smeta možete je odstraniti pre pripreme jela. Najčešći problem je što meso često bude suvo i ispošćeno posebno kad se priprema u rerni.

Kako otkrivaju kuvari, koji krmenadle često pripremaju u restoranima, tajna je da meso pre pečenja odstoji u marinadi barem tri sata kako bi ostalo sočno. 

Srećna republika vam poklanja kafanski recept za sočne krmenadle u lovačkom sosu koji će vas oduševiti. Kao prilog možete poslužiti pire - krompir.

Sastojci:

  • 1kg krmenadle bez kosti
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašičica crvene, mlevene paprike
  • so i biber, lovorov list, malo čili paprike
  • 1 puna kašika ajvara

Priprema:

Kremandle izlupati blago tučkom za meso, pa preseći nožem belu opnu koja prati krmenadlu jednom stranom, a potom posoliti i pobiberiti ali samo sa jedne strane. Pomešati brašno i papriku.

Zagrejati ulje, na jaču vatru, ne na najjaču. Uvaljati krmenadle sa obe strane i pržiti u ulju dok ne porumene sa obe strane. Slagati odmah u dublju šerpu, pa preliti uljem od pečenja. Nalite vodu da ogrezne, dodajte ajvar, čili i lovorov list. Ostavite da se krčka sat vremena na laganoj vatri. Višak vode će da ispari, a krmenadle će lepo da omekšaju.

Poslužite uz pire - krompir i salatu po želji. Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)