Jela sa mesom

RECEPT ZA LOVAČKE ŠNICLE: Mekano meso u pikantnom sosu, ručak koji se sam sprema!

Možete ih poslužiti uz pire-krompir, barenu testeninu ili palentu.

07.02.2024 08:00

RECEPT ZA LOVAČKE ŠNICLE: Mekano meso u pikantnom sosu, ručak koji se sam sprema!
shutterstock.com

Kad nemate mnogo vremena za pripremu ručka, a voleli biste da obradujete ukućane nekim kaloričnijim obrokom, neka vaš izbor budu lovačke šnicle. Recept za ovaj specijalitet je veoma lagan, brzo ćete ga spremiti, a što je najbolje uopšte ne morate da stojite pored šporeta i pazite da vam jelo ne zagori. Zato mnoge domaćice u šali kažu da su lovačke šnicle u pikantnom sosu ručak koji se sam sprema.

Srećna republika vam donosi recept za pripremu lovačkih šnicli koje ćete lako i brzo spremiti, a njihov čarobni ukus dugo pamtiti.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih šnicli
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 praziluk
  • litar soka od paradajza
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 5 kašika ulja

Priprema:

Očistite beli luk, praziluk i šargarepu, pa praziluk i šargarepu iseckajte na kolutiće, a beli luk na sitne kockice. U pekač ili vatrostalnu posudu koja ima poklopac sipajte ulje, spustite pripremljeno povrće, a onda i meso isečeno na šnicle. Najbolje je praviti lovačke šnicle od svinjskog mesa, jer ono sadrži masnoću koja je važna za ukus jela.

Posolite šnicle, pobiberite ih, dodajte im suvi biljni začin, a onda sipajte sok od paradajza i jednu čašu vode. Poklopite pekač ili preko njega stavite foliju, pa stavite posudu u rernu zagrejanu na 220 stepeni i ostavite da se jelo krčka oko sat vremena. Posle sat vremena dodajte još jednu čašu vode, pa nastavite da krčkate ručak u rerni još oko pola sata do 45 minuta.

Važno je da posuda u kojoj spremate lovačke šnicle bude sve vreme pokrivena, kako bi arome iz povrća i mesa kružile unutar posude i stopile se.

Ovako priprmeljene lovačke svinjske šnicle možete da poslužite uz bareni krompir, pire-krompir, palentu, pirinač ili barenu testeninu, i sezonsku salatu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)