Jela sa mesom

PAPRIKAŠ KAKAV SU PRAVILE NAŠE BAKE: Recept za tradicionalno jelo uz koje su odrasle generacije

Ručak koji svi vole

03.02.2024 08:00

PAPRIKAŠ KAKAV SU PRAVILE NAŠE BAKE: Recept za tradicionalno jelo uz koje su odrasle generacije
Shutterstock

Paprikaš je jelo koje se često nalazi na trpezama u kućama širom Srbije. Ako pitate domaćice koji ručak im je najjednostavniji za pravljenje, ali im isto tako dozvoljava da budu kreativne, odgovor će u najvećem broju slučajeva biti na strani paprikaša.

Recept koji vam donosimo je izuzetno ukusan i zdrav, jer sadrži kombinaciju mesa i povrća.

Sastojci:

  • jedno pile
  • kilogram krompira
  • jedan dl ulja
  • jedna šargarepa
  • jedan paradajz
  • jedna kašika paradajza iz konzerve
  • 2 glavice crnog luka
  • jedna paprika
  • peršunov list
  • aleva paprika
  • mleveni biber
  • so

 

Priprema:

Oprati i očistiti pile, a potom ga iseći na komade i ponovo isprati.

Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati šargarepu koju ste isekli na kolutove, zatim isečenu papriku, a onda i meso. Posoliti po ukusu, pa sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je meso na pola kuvano, dodati kašičicu paradajza iz konzerve, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kada se paprikaš skuva, skinuti ga sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)