Jela sa mesom

RECEPT ZA SOČNE KRMENADLE: Kafanski način pripreme za neodoljivo jelo u umaku!

Uz ovaj trik meso neće biti suvo i ispošćeno.

25.01.2024 08:00

RECEPT ZA SOČNE KRMENADLE: Kafanski način pripreme za neodoljivo jelo u umaku!
Shutterstock

Krmenadle su uvek dobar izbor za ručak i mogu da se kombinuju sa krompirom, pirinčem ili nekim povrćem po želji i ukusu. Problem je što meso često bude suvo i ispošćeno posebno kad se priprema u rerni.
Kako otkrivaju kuvari tajna je da meso pre pečenja odstoji u marinadi barem tri sata pre pečenja kako bi ostalo sočno. 

Srećna republika vam poklanja kafanski recept za sočne krmenadle u umaku koji će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 5 većih krmenadli 
  • 1 glavica crnog luka
  • 5 čenova belog luka
  • 1 goveđa kocka za supu
  • pola litre vrele vode
  • 1 dl belog vina
  • so, biber, lovorov list
  • malo ulje
  • 2 kašike brašna

Marinada:

  • voda
  • 5 kašičica senfa
  • so, biber, suvi začini
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Meso posolite, pobiberite, namažite po kašičicu senfa na svaku krmenadlu, dodajte suve začine i poližite u šerpu u kojoj ste napraviti mešavinu vode i maslinovog ulja. Nakon što odstoji u marinadi krmenadle ispecite u tiganju na jakog vatri da se uhvati fina korica i poređajte u vatrostalnu činiju. U ulje u kojem su se pekle krmenadle dodate iseckan crni i beli luk, brašno i pola litre vrele vode, so, biber i začine po ukusu, kocku supe i krčkajte na tihoj vatri. Kad probije prvi ključ dodajte belo vino i sačekajte da se umak zgusne. Prelijte krmenadle i ubacite u vrelu rernu. Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim otklopite i ostavite još 10 minuta u rerni. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)