Krmenadle su uvek dobar izbor za ručak i mogu da se kombinuju sa krompirom, pirinčem ili nekim povrćem po želji i ukusu. Problem je što meso često bude suvo i ispošćeno posebno kad se priprema u rerni.
Kako otkrivaju kuvari tajna je da meso pre pečenja odstoji u marinadi barem tri sata pre pečenja kako bi ostalo sočno.
Srećna republika vam poklanja kafanski recept za sočne krmenadle u umaku koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- 5 većih krmenadli
- 1 glavica crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 1 goveđa kocka za supu
- pola litre vrele vode
- 1 dl belog vina
- so, biber, lovorov list
- malo ulje
- 2 kašike brašna
Marinada:
- voda
- 5 kašičica senfa
- so, biber, suvi začini
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Meso posolite, pobiberite, namažite po kašičicu senfa na svaku krmenadlu, dodajte suve začine i poližite u šerpu u kojoj ste napraviti mešavinu vode i maslinovog ulja. Nakon što odstoji u marinadi krmenadle ispecite u tiganju na jakog vatri da se uhvati fina korica i poređajte u vatrostalnu činiju. U ulje u kojem su se pekle krmenadle dodate iseckan crni i beli luk, brašno i pola litre vrele vode, so, biber i začine po ukusu, kocku supe i krčkajte na tihoj vatri. Kad probije prvi ključ dodajte belo vino i sačekajte da se umak zgusne. Prelijte krmenadle i ubacite u vrelu rernu. Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim otklopite i ostavite još 10 minuta u rerni. Prijatno!
Komentari (0)