Vreli letnji dani, nedostatak slobodnog vremena, ali i godišnji odmori zbog kojih mnogi nemaju priliku da im se u kući kao ispomoć nađu mame i bake, doveli su do toga da se domaćice snalaze kako znaju i umeju ne bi li svakog dana na trpezi, uprkos svim izazovima, imale ukusan i zdrav obrok. Evo jednog recepta za ručak koji ne zahteva posebno mnogo vremena za pripremu, a koji ćete sigurno zajedno sa ostalim članovima porodice pojesti do poslednje mrvice.
Sastojci:
- 500 g vratnih svinjskih krmenadli
- 300 g krompira
- tikvica srednje veličine
- glavica luka srednje veličine
- koren peršuna
- trećina vezice lista peršuna
- paradjaz srednje veličine
- so, biber, vegeta
Priprema:
Svinjske krmenadle odlediti ili ih oprati ukoliko su tek kupljene. Oljuštite krompir, tikvicu, koren peršuna i luk, pa sve iseckati. Krompir i tikvicu možete iseći na veće parčiće. Sve operite i stavite u pleh za pečenje koji ste prethodno posuli zejtinom. Takođe, možete zejtin posuti na kraju preko povrća. Operite peršun i ubacite ga u povrće bez seckanja. Paradajz operite i isecite na kriške. Krmenadle, ukoliko nemate mesta, stavite preko povrća i začinite solju, biberom, vegetom. Dodajte oko 350 ml vode i stavite foliju preko svega. Zagrejte rernu na maksimum i ubacite vaše jelo da se krčka oko 40 minuta. Nakon isteka tog vremena skinite foliju i ostavite da se ono peče još oko pola sata. Ako su krmenadle preko povrća, posle 15 minuta ih okrenite. Povrće će splasnuti, pa ćete i meso moći da ubacite između. Kada se zapeče, vaš ručak je spreman.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)