Jela sa mesom

Recept za PILEĆI ĐUVEČ: Oduševiće vas ovo staro jelo u novom ruhu!

Ukoliko volite tradicionalna jela na nešto moderniji način, ovo će biti prava poslastica za vas!

12.07.2022 08:00

Recept za PILEĆI ĐUVEČ: Oduševiće vas ovo staro jelo u novom ruhu!
FOTO: Printscreen/Instagram/fitmama_4

Žudite za ukusima starih dobrih kuvanih jela, ali želite da ih spremite nešto brže? Volite ukus mamine i bakine kuhinje, ali ne biste da stojite za šporetom satima? Mi tačno znamo na šta mislite! Upravo iz tog razloga, portal Srećna Republika vam donosi recept za lagani pileći đuveč koji je idalan spoj tradicije i inovacije. Probajte da i uverite se i sami!

Sastojci:

  • glavica crnog luka
  • paradajz
  • dve paprike, žuta i zelena
  • manja tikvica
  • 150 g kačkavalja
  • 400 g mlevenog pilećeg belog mesa
  • 50 ml paradajz sosa
  • 50 ml maslinovog ulja
  • mocarela
  • so
  • origano
  • dimljena paprika

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk, pa na komadiće iste veličine iseckjate i paprika, paradajz, tikvicu i kačkavalj. Sve sastojke ređajte zasebno u vatrostalnu činiju, pa preko njih dodajte mleveno pileće belo meso. Prelijte sve paradajz sosom i dodajte 20 od ukupno 50 ml maslinovog ulja. Sve začinite solju i dimljenom paprikom, pa dobro promešajte da se sjedini.Preko smese stavite papir za pečenje, pa smesu lepo poravnajte pre nego što posudu stavite u rernu.

FOTO: Printscreen/Instagram/fitmama_4

Porcija pilećeg đuveča

Pecite vaš đuveč 40 minuta na 200 stepeni Celzijusa u prethodno zagrejanoj rerni. Nakon toga, izvucite posudu iz rerne i preko đuveča stavite kriške mocarele. Prelijte smesu sa preostalih 30 ml maslinovog ulja i pospite je origanom, pa vratite posudu u rernu na još 10 minuta. Kada se sir istopi, izvadite posudu iz rerne i ostavite da se đuveč prohladi. Nakon toga ga secite na četvrtaste komade i poslužite ga ukućanima.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)