Postoje jela koja nikada ne izlaze iz mode, koliko god novih trendova i recepata pristiže kod nas, punjene paprike predstavljaju jedan klasik koji svaka domaćica treba da zna da pripremi. Ovo je jelo koje svi pamtimo od detinjstva, bilo da ih priprema vaša baka, mama ili vi sami. Njihov miris se širi po celoj kući kao nežan podsetnik na toplinu doma i porodice na okupu.
U nastavku možete pročitati recept za najukusnije punjene paprike pečene u rerni, a kada ga jednom isprobate, pravićete ih svaki dan.

Shutterstock
Sastojci:
- 500 g mlevene junetine
- 100 g pirinča okruglog zrna
- 2 glavice crnog luka
- malo ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- po ukusu so, biber ili mešavina biljnog začina
- 10 babura
- 3 paradajza
- 1/2 l kuvanog paradajza
- voda po potrebi
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstati luk , dodati meso, začiniti i dinstati ga oko 10 minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju dodati opran pirinač, alevu papriku i sve dobro promešati da se sjedini. Skloniti sa ringle, umešati jedno jaje i puniti očišćene babure.
Da bi paprike bile ukusnije, u svaku, pre punjenja, staviti pomalo ulja. Paprike su mnogo ukusnije, a fil neće biti suv nakon pečenja u rerni.
Vatrostalnu ili keramičku posudu nauljiti, složiti punjene paprike, zatvoriti ih paradajzom, i preliti mešavinom paradajz soka i vode (ne više od 1 dl vode) i staviti u rernu koju tek tada uključujemo na 200 stepeni.
Paprike možete prekriti alu folijom, krčkati ih oko 60 minuta, skinuti foliju i završiti pečenje u rerni.
Paprike će se krčkati još 15 - 20 minuta bez prekrivanja, videćete po tome što će uvriti tečnost, a one dobiti koricu po površini. Isključiti rernu i ostaviti ih još desetak minuta do služenja .
Prijatno i uživajte!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)