Jela sa mesom

MINI PICE OD TIKVICA: Slastan zalogaj koji će čak i deca obožavati!

Ukoliko želite da naterate decu da jedu ovo povrće, predstavljamo vam idealno trik jelo u koje ćete se zaljubiti.

10.07.2022 08:00

MINI PICE OD TIKVICA: Slastan zalogaj koji će čak i deca obožavati!
FOTO: Printscreen/Instagram/fitmama_4

Mnogi roditelji muče muku sa dečjom izbirljivošću prilikom jela. Pokušavaju da ih ubede da pojedu nešto zdravo na sve moguće načine, ali mališani i dalje eskiviraju povrće. Najbolji način da ih naterate da zavole ovakve namirnice je da počnete sa onima koje imaju neutralan ukus, a tikvice su idealne za to. Portal Srećna Republika vam donosi recept za mini pice od tikvica kome dečica neće odoleti. A ni odrasli!

Sastojci:

  • veća tikvica
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 200 g narezane čajne kobasice
  • 200 ml paradajz sos
  • ulje, maslinovo ili suncokretovo
  • origano
  • so

Priprema:

Tikvicu oljuštite i isecite na kolutove. Njih posolite i ostavite da odstoje 30 minuta, kako bi pustili višak vode. Kalup za projice ili mafine podmažite maslinovim ili suncokretovim uljem, pa započnite ređanje. Stavite kolut tikvice na dno, preko njega kašičicu paradajz sosa, preko sosa stavite prstohvat rendanog kačakavalja, pa preko njega kolut čajne kobasice.

FOTO: Printscreen/Instagram/fitmama_4

Mini pice od tikvica pre pečenja

Preko kobasice poređajte tikvicu i krenite da ređate iz početka još dva puta. Poslednji sprat započnite tikvicom, stavite kašičicu paradajz sosa i preko njega prstohvat kačkavalja, ali nemojte stavljati čajnu kobasicu. Pospite origano preko kačkavalja.

Kalup stavite u rernu, da se peče nekih 10 do 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa. Kada mini pice zamirišu i kada vidite da se od kačkavalja stvorila fina korica, izvadite kalup iz rerne i ostavite jelo da se malo ohladi. Izvadite prohlađene tikvice iz modle i servirajte ukućanima.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)