Jela sa mesom

Recept za ROLAT OD KRASTAVCA: Ukoliko vodite računa o ishrani, biće vam omiljeni ZALOGAJ!

Kada tradicionalne sendviče želite da zamenite nečime sa manje kalorija i više svežine, neka baš ove krastavac rolnice budu vaš izbor za doručak, užinu ili večeru!

16.06.2022 08:00

Recept za ROLAT OD KRASTAVCA: Ukoliko vodite računa o ishrani, biće vam omiljeni ZALOGAJ!
shutterstock.com

Topli dani su idealno doba za dovođene linije u red i promenu navika u ishrani. Ukoliko želite da smanjite unos hleba, ali vam teško pada odricanje od sendviča, portal Srećna Republika vam predstavlja idealnu alternativu - preukusne krastavac rolnice.

Sastojci:

  • svež krastavac
  • 50 g niskomasnog svežeg sira
  • 50 g pilećih ili curećih grudi u omotu
  • so
  • sveže začinsko bilje po želji

Priprema:

Krastavac dobro operite i potrudite se da uklonite sve tragove zemlje i prljavštinu sa kore, budući da ga nećemo ljuštiti. Uz pomoć ljuštilice, isecite 6 širih tračica krastavca po dužini, pa ih na dasci poređajte tako da se preklapaju. Ovo će biti kora, odnosno osnova vašeg rolata.

Preko krastavca stavite niskomasko sveži sir, pa ga razmažite, kao što biste to inače uradili po parčetu hleba. Nakon toga, poređajte i parčiće pilećih ili ćurećih grudi u omotu. Ukoliko želite vegetarijansku opciju, izbacite meso u potpunosti ili ga zamenite vegetarijanskom salamom. Uz pomoć noža, umotajte rolat.

Njega zatim isecite na nekoliko manjih rolnica, pa ih posolite i pospite svežim začinskim biljem po želji. Možete se poslužiti nanon, peršunom ili bosiljkom, jer će njihove arome dati dodatni ukus vašim zdravim rolnicama. Takođe, bilje možete i pomešati sa sirom i napraviti specijalni začinjeni namaz. Poslužite na tanjiru i uživajte bez griže savesti.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)