Jela bez mesa

Recept za GRČKU KUS-KUS SALATU: Jednostavan i lak obrok koji će vas ODUŠEVITI!

Volite ukus grčke salate, ali vam ona nije dovoljno zasitna? Probajte je u varijanti koju vam mi predlažemo i oteraće vam glad za tren oka!

06.06.2022 08:00

Recept za GRČKU KUS-KUS SALATU: Jednostavan i lak obrok koji će vas ODUŠEVITI!
youtube/printscreen-Joanna Cismaru

Mediteranska hrana je poznata po svojim nenadmašnim ukusima i lakoći. Ipak, šta se desi kada ukrstite grčku i arapsku kuhinju?

Dobijete recept za savršenu grčku kus-kus salatu, koja će vam pružiti maksimalan ukus uz minimum kalorija. Portal Srećna Republika donosi recept za ovu idealnu fuziju mediteranskih ukusa.

Sastojci:

  • glavica crvenog luka
  • 250 g čeri paradajza
  • krastavac
  • šaka crnih maslina
  • nekoliko listova svežeg bosiljka
  • 100 g feta sira
  • 250 g kus-kusa
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • kocka za supu (po želji)
  • sušeni origano

Priprema:

U dublji sud sipajte kus-kus, prelijte ga ključalom vodom tako da ona skroz prekrije površinu kus-kusa i da bude ceo centimetar iznad nje, pa začinite smesu solju i biberom ili kockom za supu, po želji. Prekrijte sud tanjirom i ostavite da kuk-kus upije tečnost i začine. Nakon nekih 15 minuta videćete da tečnosti više nema. Tada možete da otklopite sud i da viljuškom rastresete zrnca kus-kusa. Nakon toga ga ostavite da se hladi.

U činiju iz koje ćete služiti salatu isecite čeri paradajz na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od njihove veličine. Nakon toga, krastavac temeljno operite i bez ljuštenja ga isecite na kolutove ili četvrtine. Glavicu crvenog luka sitno isecite, pa dodajte u posudu za salatu. Dodajte masline u mešavinu, pa je sledinite viljuškom.

youtube/printscreen-Joanna Cismaru

Priprema grčke kus-kus salate

Nakon toga, smesi dodajte prohlađeni kus-kus, promešajte je i probajte, da biste videli da li bio trebalo dodatno da se posoli ili pobiberi. Zatim smesu prelijte maslinovim uljem i u nju dodajte grubo seckane listove svežeg bosiljka. Izmrvite feta sir preko salate i pospite sušenim origanom pred samo služenje.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)