U bojama italijanske zastave, sa mesom ili vegetarijanska, za ručak ili večeru, ovo jelo će vas ostaviti bez daha i pružiti vam priliku da uživate u svežim aromama ovog proleća. Portal Srećna Republika vam donosi recept za Trikolore pasta salatu koju možete napraviti za svega pola sata!
Sastojci:
- 200 g integralne paste, fuzili ili pene
- 250 g mocarele ili mini mocarele
- 500 g čeri paradajza
- 150 g pršute ili pančete u listovima
- šaka zelenih maslina bez koštice
- šaka rukole
- maslinovo ulje
- parmezan
- so
- biber
- sušeni origano
- sušeni bosiljak
- sušeni paradajz u ulju
Priprema:
Za pripremu ovog obroka za dve osobe, stavite šerpu punu posoljene vode na vatru i pustite da provri, potom u nju dodajte pastu i kuvajte po uputstvu sa ambalaže. Kada se pasta skuva iscedite je i ostavite je da se hladi.
Na dasci za sečenje isecite pršutu ili pančetu na komadiće, čeri paradajz isecite na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine, masline isecite na polovine a mocarelu iscepkajte na komadiće ili mini mocarele isecite na polovine, kako bi bile približne veličine kao komadi čerija.
Na dno dubokog tanjira ili činije stavite malo pršute ili pančete, preko nje dodajte čeri, preko njega mocarelu pa masline. Posolite i pobiberite po želji pa prelijte maslinovim uljem. Zatim dodajte pastu preko, nju prelijte maslinovim uljem i začinite pa promešajte sve.
Preko paste ponovo ređajte pršutu ili pančetu, pa čeri, pa mocarelu, pa masline. Prelijte opet maslinovim uljem, začinite solju i biberom pa pospite sušenim origanom i bosiljkom po ukusu. Preko stavite malo rukole i pospite je parmezanom. Kao ukras možete koristiti sušeni paradajz u ulju.
Ova obrok salata je jako praktična jer se može modifikovati po svačijem ukusu. Rukola i masline se mogu izbaciti, ako ih ne volite, začine možete dodavati po želji, možete čak dodati i komadiće čili papričice, ukoliko volite pikantnije zalogaje. Naravno, za vegetarijansku opciju samo izbacite pršutu ili pančetu. Recept se može praviti i sa običnom pastom. Međutim, uz integralnu testeninu sveži ukusi bolje dođu do izražaja.
Možda vas zanima…
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)