Ukoliko vam se jede nešto slatko a ne biste da pečete beskonačni niz kora i spremati mali milion filova i glazura, portal Srećna Republika vam donosi jednostavnu poslasticu koja će vam izmamiti osmeh na lice.
SASTOJCI:
- 6 pakovanja grčkog jogurta
- 2 supene kašike mleka
- kašičica cimeta
- kesica burbon vanilin šećera ili štapić vanile
- 60 g šećera u prahu ili 4 kašike meda
- 10 mahuna kardamoma ili 50 grama pistaća
- 150 g keksa
- 10 badema za ukrašavanje
PRIPREMA:
Cediljku obloženu gazom stavite iznad činije u sudoperi, pa u cediljku sipajte grčki jogurt i ostavite ga da se iscedi tokom noći. Ujutru bacite tečnost i koristite samo čvrst jogurt. U mikrotalasnoj 10 do 15 sekundi zagrevajte 2 supene kašike mleka, u toplo mleko dodaje kašičicu cimeta i burbon vanilin šećer ili semenke iz jedne mahune vanile, ako ste u mogućnosti. Kada se to sjedini i mleko malo rashladi, dodajte to u jogurt kako bi on bio prošaran i dobio zanimljiviju boju.
U činiju sa jogurtom zatim dodajte izmrvljene mahune kardamoma ili ako više volite sitno naseckane pistaće i sećer u prahu ili med kao zaslađivač. Obratite pažnju da će med učiniti smesu ređom. Promešajte da se svi sastojci sjedine a onda krenite da ređate manjoj tegli ili čaši, počnite osnovom od mrvljenog keksa, pa preko njega sipajte jogurt i tako sve do vrha, na kome bi poslednji sloj trebalo da bude jogurt. Preko jogurta seckane bademe kao ukras i uživajte u svojoj poslastici.
Prijatno!
Komentari (0)