Ukoliko nemate ideju šta biste danas napravili za dezert predlažemo Tri leće, neverovatnu poslasticu koja je očarala sve.
Zaboravite na trenutak na kalorije jer ćete se u ovaj kolač zaljubiti na prvi pogled. Mi smo vam spremili originalan recept kako ga najbrže možete spremiti a pravićete ga iznova i iznova.
Sastojci:
- 9 jaja
- 750 g specijalog brašna
- 160 ml vode
- 1 l slatke pavlake
- 1 l mleka
- 450 g karamela (gotove smese koju možete kupiti u prodavnici za tri leće)
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Belanca dobro umutite, a zatim dodajte jedno po jedno žumance. Kada ih sjedinite, polako dodajete po jednu kašiku specijalnog brašna za ovaj kolač i dobro umutite smesu. Povremeno dodavati po malo vode da smesa ne bi bila previše gusta. Umućenu smesu razlijete u pleh prekriven pek papirom. Pećnicu pre toga uključiti na 250 stepeni Celzijusa, a zatim čim stavite pleh u nju, smanjite temperaturu na 180 stepeni. Kolač tako pecite 25 minuta pa još 15 minuta u ugašenoj rerni. Pečeno testo još toplo izvadite iz pleha (izvrnete koru), izrežete ga pa ga izbockate čačkalicom. Sjedinite slatku pavlaku sa mlekom, bez mućenja. Prelijte odozgo kolač ovom tečnošću. Zatim ga stavite u frižider da se malo ohladi i na kraju ga premažite karamelom.
Prijatno!
Komentari (0)