Slatkiši

RASPAMETIĆETE SE: Recept za najbrži i najukusniji kolač

Kolač koji je gotov za 15 minuta, ali se pojede za minut.

16.03.2022 11:00

RASPAMETIĆETE SE: Recept za najbrži i najukusniji kolač
Srećna republika

Znamo da vam ne nedostaje ideja i inspiracje kada su slatkiši u pitanju a da li znate da se ovaj jedan piprema za svega 15 minuta i da vam nije potrebna pećnica?

Ovaj kolač smo nazvali Hu la la po poznatoj slatkoj pavlaci koja je njegov sastavni deo, jer koliko je dobar nismo našli drugu reč koja bi ga opisala na pravi način.

Sastojci:

  • slatka pavlaka 1l (hu la la ili neka druga)
  • 300 g mlvenog plazma keksa
  • 2 eurokrem table(cokolade)
  • 2 slaga od vanile
  • 360 ml mleka
  • 50 g bilo koje čokolade za rendanje na zavrsnom filu

Priprema:

U veću posudu sipati litar pavlake i izmiksati mikserom dok se ne zgusne, ali ne previše da postane suva. Podeliti pavlaku na tri nejednaka dela u tri činije odnosno još u dve jer jednu već imamo u kojoj smo mutili pavlaku.

Srećna republika

Kolač u pripremi

 

Veća količina pavlake ostaje u većoj posudi u kojoj ćemo sipati plazma keks i sjediniti. Dobijenu smesu sipamo u kalup za kolače sa ramom. U drugu činiju sa pavlakom izrendamo na krupno Euro čokolade ili Cipiripi table i to sjedinimo. Iznad već pripremljenog sloja sa plazmom sipati ovaj drugi sa sjedinjenom čokoladom. Treći sloj iznad torte-kolača je samo pavlaka koja je ostala u zadnjoj čniji. Krajnji fil je šlag, dve kesice šlaga umutimo u 360ml hladnog mleka. To izručimo na vrh kolača i ukrasimo izrendanom čokoladom.

 

 

Komentari (0)