Jela bez mesa

RECEPT ZA DOMAĆE BRUSKETE SA PARADAJZOM: Brzinska letnja večera od svega par sastojaka!

Hrskavi i sočni u isto vreme, ovi brusketi će vas oboriti s nogu!

31.05.2022 08:00

RECEPT ZA DOMAĆE BRUSKETE SA PARADAJZOM: Brzinska letnja večera od svega par sastojaka!
tiktok/printscreen- gastrobrat

Želite da spremite nešto jednostavno i brzo, od namirnica koje već imate u kuhinji? Budite bez brige, portal Srećna Republika donosi recept za domaće bruskete koji su idealan spoj Italije i Francuske, a koji će vas oduševiti svojom aromom i ukusom.

Sastojci:

  • 2 paradajza
  • 3 čena belog luka
  • pola kašičice soli
  • kašičica bosiljka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • kašika balzamiko sirćeta
  • pola kašičice bibera
  • ceo baget

Priprema:

Iseckajte paradajz na sitne kockice i ubacite ga u dublju činiju. Očistite beli luk, pa dva od tri čena izgnječite i dodajte paradajzu, treći ostavite sa strane. U činiju dodajte i so, biber, bosiljak, kašiku maslinovog ulja i balzamiko sirće, pa sve promešajte i sjedinite. Činiju zatim stavite u frižider, kako bi se masa stegla i ohadila.

Pleh obložite papirom za pečenje, a baget isecite ukoso na dijagonalne kriške. Komade hleba poređajte po plehu. Preostale tri kašike maslinovog ulja sipajte u činijicu, pa u njega izgnječite poslednji čen belog luka. Ovime premažite hleb, pa ga zatim stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni Celzijusa i pecite kriške 5 minuta. Nakon toga, izvadite pleh iz rerne i pustite hleb da se ohladi, trebaće mu negde oko 3 minuta.

Nakon toga, kriške filujte smesom od paradajza i spremne su za služenje. Ovaj recept je idealan kao lagana večera, a pogodan je za vegetarijance i vegane, kao i za one koji poste. Ukoliko vodite računa o ishrani, postarajte se da ne pojedete previše kriški ili beli baget zamenite integralnim.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari. (0)