Želite da spremite nešto jednostavno i brzo, od namirnica koje već imate u kuhinji? Budite bez brige, portal Srećna Republika donosi recept za domaće bruskete koji su idealan spoj Italije i Francuske, a koji će vas oduševiti svojom aromom i ukusom.
Sastojci:
- 2 paradajza
- 3 čena belog luka
- pola kašičice soli
- kašičica bosiljka
- 4 kašike maslinovog ulja
- kašika balzamiko sirćeta
- pola kašičice bibera
- ceo baget
Priprema:
Iseckajte paradajz na sitne kockice i ubacite ga u dublju činiju. Očistite beli luk, pa dva od tri čena izgnječite i dodajte paradajzu, treći ostavite sa strane. U činiju dodajte i so, biber, bosiljak, kašiku maslinovog ulja i balzamiko sirće, pa sve promešajte i sjedinite. Činiju zatim stavite u frižider, kako bi se masa stegla i ohadila.
Pleh obložite papirom za pečenje, a baget isecite ukoso na dijagonalne kriške. Komade hleba poređajte po plehu. Preostale tri kašike maslinovog ulja sipajte u činijicu, pa u njega izgnječite poslednji čen belog luka. Ovime premažite hleb, pa ga zatim stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni Celzijusa i pecite kriške 5 minuta. Nakon toga, izvadite pleh iz rerne i pustite hleb da se ohladi, trebaće mu negde oko 3 minuta.
Nakon toga, kriške filujte smesom od paradajza i spremne su za služenje. Ovaj recept je idealan kao lagana večera, a pogodan je za vegetarijance i vegane, kao i za one koji poste. Ukoliko vodite računa o ishrani, postarajte se da ne pojedete previše kriški ili beli baget zamenite integralnim.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima…
Komentari (0)