Jela bez mesa

BAGETI NA DOMAĆI NAČIN! Neka vam dom zamiriše na pecivo

Uželeli ste se mirisa kifli i hleba koji dopiru iz mamine ili bakine kuhinje? Ništa lepše od početka jutra sa pečenim hrskavim bagetima koje ćete stalno praviti i jesti ujutru uz belu kafu.

13.05.2022 08:00

BAGETI NA DOMAĆI NAČIN! Neka vam dom zamiriše na pecivo
Srećna republika

Sastojci:

  • 3 šolje brašna (oštro, može i kukuruzno kombinacija)
  • kašičica soli
  • vrh kašičice suvog kvasca
  • 1,5 šolje vode
  • kašika meda
  • kašika jabukovog sirćeta

Priprema:

U jednu posudu pomešati brašno, so i suvi kvasac. Dobro promešati sastojke. U čaši hladne vode otopiti med i dodati jabukovo sirće. Rastvor dodati suvim sastojcima u posudi, a zatim po potrebi dodati vodu. Promešati sve da se sjedini, pri čemu testo treba da bude tanje od testa za klasičan hleb. Smesa se ne može mešati rukom jer je retka poput žvakaće gume i može samo lopaticom. Testo treba da odstoji tokom noći prekriveno kuhinjskom krpom. Kada odstoji, na njemu treba da budu primetni mehurući i treba da je dvaput veće od prvobitnog stanja. Testo prebacite u kesu i isecite jedan njen ugao.

Srećna republika

Bageti u pripremi

Bilo bi idealno da imate limene kalupove sa udubljenjima, ali vaše bagete možete peći i u plehu. Na njega stavite masni papir za pečenje i polako istisnite smesu iz kese da popunite kalup uzduž kako biste napravili oblik bageta. 

Zagrejte rernu na 240 stepeni i pecite 40 minuta. Poslednjih deset minuta rernu stavite na ventilator kako bi kora dobila žućkastu boju.

Srećna republika

Ukusan i hrskav francuski hleb izvađen iz rerne 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)