Sastojci:
- 3 šolje brašna (oštro, može i kukuruzno kombinacija)
- kašičica soli
- vrh kašičice suvog kvasca
- 1,5 šolje vode
- kašika meda
- kašika jabukovog sirćeta
Priprema:
U jednu posudu pomešati brašno, so i suvi kvasac. Dobro promešati sastojke. U čaši hladne vode otopiti med i dodati jabukovo sirće. Rastvor dodati suvim sastojcima u posudi, a zatim po potrebi dodati vodu. Promešati sve da se sjedini, pri čemu testo treba da bude tanje od testa za klasičan hleb. Smesa se ne može mešati rukom jer je retka poput žvakaće gume i može samo lopaticom. Testo treba da odstoji tokom noći prekriveno kuhinjskom krpom. Kada odstoji, na njemu treba da budu primetni mehurući i treba da je dvaput veće od prvobitnog stanja. Testo prebacite u kesu i isecite jedan njen ugao.
Bilo bi idealno da imate limene kalupove sa udubljenjima, ali vaše bagete možete peći i u plehu. Na njega stavite masni papir za pečenje i polako istisnite smesu iz kese da popunite kalup uzduž kako biste napravili oblik bageta.
Zagrejte rernu na 240 stepeni i pecite 40 minuta. Poslednjih deset minuta rernu stavite na ventilator kako bi kora dobila žućkastu boju.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)