Jela bez mesa

BRZA PITA SA MLADIM LUKOM I SPANAĆEM: Za pola sata imaćete zdrav obrok

Mladi luk i spanać iskoristite baš sada kada im je sezona u ovoj brzoj, zdravoj i ukusnoj piti kojom možete poslužiti i goste.

11.05.2022 10:00

BRZA PITA SA MLADIM LUKOM I SPANAĆEM: Za pola sata imaćete zdrav obrok
Pixabay.com

Proleće je vreme mladog luka, spanaća, koprive, zelja tako da odaberite ono što vam se najviše jede ili šta imate kod kuće.

Mladi luk je prioritet, a uz njega izaberite nešto od ponuđenog.

Mi smo se opredelili za spanać.

Bilo da je doručak, večera, za vas ili za goste, uz čašu jogurta biće to savršen, zdrav i veoma brz obrok.

Sastojci:

  • 250 g mladog luka
  • 200 g spanaća ili blitve
  • 400 ml jogurta ili kefira
  • 250 g mladog sira ili fete
  • prstohvat soli
  • 4 jaja
  • 250 g brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 2 kašičice susama
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Mladi luk operite, iseckajte sitno i izdinstajte na 3 kašike ulja. U to dodati opran i iseckan spanać ( ili blitvu) i još malo dinstajte. Odložite sa strane.

U većoj činiji umutite so i jaja mikserom. U to postepeno dodajte jogurt. Promešajte kašikom, dodajte brašno i prašak za pecivo i polako mešajte. Dodajte potom izmrvljen sir i izdinstan mladi luk i spanać koji je prethodno pripremljen.

Sve sastojke sjedinite.

Tepsiju dimenzija 30x20 premažite uljem i pospite brašnom, pa ravnomerno izlijte smesu u nju. Pospite susam preko svega.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno ( zabosti čačkalicu u sredinu, a kada izađe treba da bude čista), dakle oko 30 do 40 minuta.

Izvadite i secite pošto se prohladi.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)