Proleće je vreme mladog luka, spanaća, koprive, zelja tako da odaberite ono što vam se najviše jede ili šta imate kod kuće.
Mladi luk je prioritet, a uz njega izaberite nešto od ponuđenog.
Mi smo se opredelili za spanać.
Bilo da je doručak, večera, za vas ili za goste, uz čašu jogurta biće to savršen, zdrav i veoma brz obrok.
Sastojci:
- 250 g mladog luka
- 200 g spanaća ili blitve
- 400 ml jogurta ili kefira
- 250 g mladog sira ili fete
- prstohvat soli
- 4 jaja
- 250 g brašna
- kesica praška za pecivo
- 2 kašičice susama
- 3 kašike ulja
Priprema:
Mladi luk operite, iseckajte sitno i izdinstajte na 3 kašike ulja. U to dodati opran i iseckan spanać ( ili blitvu) i još malo dinstajte. Odložite sa strane.
U većoj činiji umutite so i jaja mikserom. U to postepeno dodajte jogurt. Promešajte kašikom, dodajte brašno i prašak za pecivo i polako mešajte. Dodajte potom izmrvljen sir i izdinstan mladi luk i spanać koji je prethodno pripremljen.
Sve sastojke sjedinite.
Tepsiju dimenzija 30x20 premažite uljem i pospite brašnom, pa ravnomerno izlijte smesu u nju. Pospite susam preko svega.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno ( zabosti čačkalicu u sredinu, a kada izađe treba da bude čista), dakle oko 30 do 40 minuta.
Izvadite i secite pošto se prohladi.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)