Proja je oduvek bila neizostavno jelo na srpskoj trpezi, a ona je posebno ukusna na proleće kada su nam dostupne brojne sveže namirnice, poput mladog luka.
Zato je predlog da ovo ukusno povrće iskoristite za priprema projica.
Uživajte!
Sastojci:
- 500 g kukuruznog brašna
- 3 veze mladog luka
- šolja ulja
- šolja vode
- so
Priprema:
Mladi luk dobro operite i iseckajte pa ga ktarko pržite na zagrejanom ulju, ali samo malo da omekša. Ostavite da se hladi, a za to vreme stavite brašno u posudu i napravite udubljenje u sredini gde ćete sipati ohlađen luk, so i malo ulja, pa uz mešanje dodavati ulje i vodu sve dok ne dobijete srednje čvrstu smesu. Kalupe za mafine ili pleh u kojem ćete da pečete proju namažite uljem, a rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa. Izloijte smesu u kalupe ili pleh i pecite oko 30 minuta, a znate da su gotove ako je ubodete čačkalicom i ona ostane suva. Posle pečenja ostavite malo da se ohladi pre sečenja i služenja.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima…
Komentari (0)