Jela bez mesa

POSNO I ZDRAVO: Mini projice sa mladim lukom

Miris proje raspaljuje apetit, a portal Srećna Republika otkriva kako da na brzinu napravite ukusne hlebčiće od kukuruznog brašna.

21.04.2022 08:11

POSNO I ZDRAVO: Mini projice sa mladim lukom
shutterstock.com

Proja je oduvek bila neizostavno jelo na srpskoj trpezi, a ona je posebno ukusna na proleće kada su nam dostupne brojne sveže namirnice, poput mladog luka.

Zato je predlog da ovo ukusno povrće iskoristite za priprema projica.

Uživajte!

Sastojci:

  • 500 g kukuruznog brašna
  • 3 veze mladog luka
  • šolja ulja
  • šolja vode
  • so

Priprema:

Mladi luk dobro operite i iseckajte pa ga ktarko pržite na zagrejanom ulju, ali samo malo da omekša. Ostavite da se hladi, a za to vreme stavite brašno u posudu i napravite udubljenje u sredini gde ćete sipati ohlađen luk, so i malo ulja, pa uz mešanje dodavati ulje i vodu sve dok ne dobijete srednje čvrstu smesu. Kalupe za mafine ili pleh u kojem ćete da pečete proju namažite uljem, a rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa. Izloijte smesu u kalupe ili pleh i pecite oko 30 minuta, a znate da su gotove ako je ubodete čačkalicom i ona ostane suva. Posle pečenja ostavite malo da se ohladi pre sečenja i služenja.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)