Pasta je uvek dobar izbor za sve one dane kada vam se ne stoji dugo za šporetom, a treba vam nešto zasitno i ukusno. Ipak, obično uz nju jedemo prelive koji u sebi sadrže meso ili sir, što ne odgovara ljudima koji poste. Portal Srećna Republika vam predstavlja recept za proteinsku testeninu sa humusom, koja je posna i pogodna čak i za vegane.
Sastojci:
- 200 g trikolore paste
- 200 g zamrznute mešavine za đuveč
- 200 g zamrznute boranije
- konzerva belog pasulja
- 200 ml pasiranog paradajza
- pakovanje običnog humusa od 200 g
- so
- crni biber
Priprema:
U veliku šerpu naspite vodu, posolite je i sipajte u nju zamrznutu mešavinu za đuveč, zamrznutu boraniju i trikolore testeninu, pa kuvajte po uputstvima sa pakovanja. Kada je sve kuvano, procedite povrće i testeninu, pa vratite šerpu na mlaku ringlu, dodajte proceđeni pasulj iz konzerve u nju. Promešajte, pa dodajte pasirani paradajz i humus. Sve promešajte i pustite da se sjedini na tihoj vatri par minuta. Nakon toga začinite pastu solju i crnim biberom i nakon toga je spremna za serviranje.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)