Slatkiši

MEKANI I SLASNI ŠARENI KOLAČIĆI OD SAMO 3 SASTOJKA! Tope se u ustima i prave za 15 minuta!

Ako vam se jede nešto slatko, a ne izlazi vam se iz kuće, napravite ove kolačiće i počastite se neverovatnom poslasticom koja se pravi za tili čas.

14.04.2022 11:00

MEKANI I SLASNI ŠARENI KOLAČIĆI OD SAMO 3 SASTOJKA! Tope se u ustima i prave za 15 minuta!
tiktok/printscreen-dishedit

Ukoliko volite da pravite kolače i torte ali ste danas ipak raspoloženi za nešto malo jednostavnije, portal Srećna Republika vam donosi viralni recept sa TikToka za kolačiće koji imaju svega 3 sastojka. Dobro, možda ipak 4, ako računate i dekoraciju.

Sastojci:

  • 70 grama kristal šećera
  • 140 g omekšalog maslaca
  • 150 g višenamenskog brašna
  • čokoladne ili šarene dekorativne mrvice

tiktok/printscreen-dishedit

Šećerni kolačići pre pečenja

Priprema:

U činiju prvo sipajte kristal šećer pa mu dodajte omekšali maslac i ta dva sastojka mutite mikserom dok se ne sjedine u kremastu smesu. U činiju zatim dodajte brašno, pa ponovo mutate mikserom kako bi se napravila rastresita smesa. Ne brinite, ona i treba da bude takva jer ćete od tih mrvica rukama pravite loptice prečnika 2,5 cm a pod toplotom dlanova, maslac u smesi će dodatno omekšati i sve mrvice će se povezati.

Zatim loptice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite prostora među njima jer će se tokom pečenja kolačići raširiti. Zatim od loptica dlanovima napravite diskove. Njih zatim pospite dekorativnim mrvicama, šarenim ili čokoladnim, po želji. Nakon toga, stavite kolačiće da se peku u prethodno zagrejanu rernu, i to 15 minuta na 160 stepeni Celzijusa. Kada vidite da su pečeni, izvadite ih iz rerne, sa pleha ih prebacite na tanjir i ostavite ih da se ohlade, pa uživajte u njima.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)