Volite ukus hrskave pohovane piletine ali kada pomislite koliko sudova treba oprati nakon celog tog procesa, ne bude vam dobro. Portal Srećna Republika vam donosi najjednostavniju pohovanu piletinu u korici od parmezana koja je zapalila društvenu mrežu TikTok i izazvala opšte oduševljenje.
Sastojci:
- Pileće belo meso, filet po osobi
- Majonez, jedna kašika po filetu piletine
- Parmezan, grublje i sitnije rendan
- Prezle
- So
- Biber
- Aleva paprika, ljuta ili slatka po ukusu
- Beli luk u granulama
Priprema:
Poređajte filete pilećeg belog mesa u vatrostalnu činiju i utapkajte ih papirnim ubrusom kako bi pokupio višak vlage. U činiju sipajte majonez i u njega dodajte par šaka grublje rendanog parmezana, pa sve to sjedinite.
Pileće grudi začinite solju, biberom, alevom paprikom i belim lukom u granulama i to sa obe strane. Nakon toga premažite smesu od majoneza i parmezana samo sa gornje strane fileta. Preko toga pospite prezle a preko njih još malo grubo rendanog parmezana.
Pećnicu prethodno zagrejte na 190 stepeni Celzijusa i zagrejanu rernu ubacite piletinu da se na toj temperaturi peče narednih pola sata. Nakon pola sata, izvadite meso iz rerne i preko korice koja se formirala pospite još malo sitno rendanog parmezana pa vratite u rernu na još 5 minuta.
Nakon toga, izvadite meso iz rerne i poslužite ga uz zelenu salatu i koju krišku limuna, kako bi njegova kiselina obogatila ukus jela. Pored toga, možete jelo servirati uz bilo koje sveže sezonsko povrće kako bi ovaj obrok bio izbalansiraniji.
Prijatno!
Možda vas zanima…
BONUS VIDEO:
Komentari (0)