Jela sa mesom

HRSKAVA PILETINA U PARMEZANU: Oduševite ukućane slasnim a jednostavnim ručkom!

Ako ste raspoloženi za nešto preukusno na vašoj trpezi, predlažemo vam jelo koje je prava poslastica za sva čula.

13.04.2022 12:30

HRSKAVA PILETINA U PARMEZANU: Oduševite ukućane slasnim a jednostavnim ručkom!
tiktok/printscreen-angelasue81

Volite ukus hrskave pohovane piletine ali kada pomislite koliko sudova treba oprati nakon celog tog procesa, ne bude vam dobro. Portal Srećna Republika vam donosi najjednostavniju pohovanu piletinu u korici od parmezana koja je zapalila društvenu mrežu TikTok i izazvala opšte oduševljenje.

Sastojci:

  • Pileće belo meso, filet po osobi
  • Majonez, jedna kašika po filetu piletine
  • Parmezan, grublje i sitnije rendan
  • Prezle
  • So
  • Biber
  • Aleva paprika, ljuta ili slatka po ukusu
  • Beli luk u granulama

tiktok/printscreen-angelasue81

Začinjena piletina

Priprema:

Poređajte filete pilećeg belog mesa u vatrostalnu činiju i utapkajte ih papirnim ubrusom kako bi pokupio višak vlage. U činiju sipajte majonez i u njega dodajte par šaka grublje rendanog parmezana, pa sve to sjedinite.

Pileće grudi začinite solju, biberom, alevom paprikom i belim lukom u granulama i to sa obe strane. Nakon toga premažite smesu od majoneza i parmezana samo sa gornje strane fileta. Preko toga pospite prezle a preko njih još malo grubo rendanog parmezana.

tiktok/printscreen-angelasue81

Piletina prekrivena poh masom sa parmezanom

Pećnicu prethodno zagrejte na 190 stepeni Celzijusa i zagrejanu rernu ubacite piletinu da se na toj temperaturi peče narednih pola sata. Nakon pola sata, izvadite meso iz rerne i preko korice koja se formirala pospite još malo sitno rendanog parmezana pa vratite u rernu na još 5 minuta.

@angelasue81 Parmasen crusted chicken so easy to make! And a favorite in our house!! #fyp #viral #foryoupage #parmesanchicken #quickeasymeal #yummy #chicken #yess ♬ Aesthetic Girl - Yusei

Nakon toga, izvadite meso iz rerne i poslužite ga uz zelenu salatu i koju krišku limuna, kako bi njegova kiselina obogatila ukus jela.  Pored toga, možete jelo servirati uz bilo koje sveže sezonsko povrće kako bi ovaj obrok bio izbalansiraniji.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)