Jela bez mesa

BRZI ZALOGAJI ZA UKUSAN RUČAK: Pohovane tikvice sa tvistom će vam ulepšati dan!

Ukoliko za ručak želite nešto jedostavno i neodoljivo probajte naš recept za najukusnije pohovane tikvice.

01.04.2022 06:00

BRZI ZALOGAJI ZA UKUSAN RUČAK: Pohovane tikvice sa tvistom će vam ulepšati dan!
Srećna republika

Dosadila su vam zimska jela i u skladu sa duhom proleća želite da prigrlite sveže ukuse sa pijace? Budite bez brige, portal Srećna Republika vam donosi upravo jedno takvo jelo!

Sastojci:

  • tikvica
  • brašno
  • 3 jajeta
  • prezle
  • parmezan
  • so
  • biber
  • biljni začin
  • aleva paprika
  • ulje

Srećna republika

Sastojci za pohovane tikvice

Priprema:

Na veliku dasku za sečenje stavite kuhinjski ubrus, pa isecite tikvicu na kolutove i poređajte ih po dasci. Posolite komade i ostavite ih da ispuste višak vode, koju će ubrus upiti. Secite kolutove na debljinu od 5 milimetara, kako bi komadi bili hrskavi a ne gnjecavi i kako bi se lepo ispržili.

Pripremite vašu „pokretnu traku za pohovanje“. Uzmite tri duboka tanjira, u prvi sipajte brašno, a u drugom umitite jaja u koja ćete dodati so, biber, pola kašičice biljnog začina i malo aleve paprike, slatke ili ljute, po izboru. U treći tanjir sipajte pola kesice prezli i u njih dodajte parmezan, pa to sjedinite.

Srećna republika

Servirane pohovane tikvice

Na ringlu ili vatru stavite tiganj, u njega sipajte ulje i pustite ga da se zagreje, pa smanjite vatru ili temperaturu ringle. Prosušite svaki kolut tikvice, pa ga uvaljajte u brašno, onda umočite u jaja, a zatim ga uvaljajte u prezle i pecite na umerenoj vatri dok ne postane karakteristične zlatnožute boje i hrskave teksture.

Kolutove vadite na tanjir obložen kuhinjskim ubrusom i ostavite ih tamo kako bi se višak masnoće iscedio i kako bi ga ubrus upio. Servirajte tikvice na kreativan i zabavan način i smažite svoj savršeni prolećni ručak u jednom zalogaju.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)