Dosadila su vam zimska jela i u skladu sa duhom proleća želite da prigrlite sveže ukuse sa pijace? Budite bez brige, portal Srećna Republika vam donosi upravo jedno takvo jelo!
Sastojci:
- tikvica
- brašno
- 3 jajeta
- prezle
- parmezan
- so
- biber
- biljni začin
- aleva paprika
- ulje
Priprema:
Na veliku dasku za sečenje stavite kuhinjski ubrus, pa isecite tikvicu na kolutove i poređajte ih po dasci. Posolite komade i ostavite ih da ispuste višak vode, koju će ubrus upiti. Secite kolutove na debljinu od 5 milimetara, kako bi komadi bili hrskavi a ne gnjecavi i kako bi se lepo ispržili.
Pripremite vašu „pokretnu traku za pohovanje“. Uzmite tri duboka tanjira, u prvi sipajte brašno, a u drugom umitite jaja u koja ćete dodati so, biber, pola kašičice biljnog začina i malo aleve paprike, slatke ili ljute, po izboru. U treći tanjir sipajte pola kesice prezli i u njih dodajte parmezan, pa to sjedinite.
Na ringlu ili vatru stavite tiganj, u njega sipajte ulje i pustite ga da se zagreje, pa smanjite vatru ili temperaturu ringle. Prosušite svaki kolut tikvice, pa ga uvaljajte u brašno, onda umočite u jaja, a zatim ga uvaljajte u prezle i pecite na umerenoj vatri dok ne postane karakteristične zlatnožute boje i hrskave teksture.
Kolutove vadite na tanjir obložen kuhinjskim ubrusom i ostavite ih tamo kako bi se višak masnoće iscedio i kako bi ga ubrus upio. Servirajte tikvice na kreativan i zabavan način i smažite svoj savršeni prolećni ručak u jednom zalogaju.
Prijatno!
Možda vas zanima…
BONUS VIDEO:
Komentari (0)