Marija Čitaković je mama troje dece i pravi primer žene koja je svoju ljubav prema pripremi slatkiša i slanih đakonija pretvorila u uspešan posao. Njena strast prema kuvanju danas inspiriše druge domaćice, koje rado naručuju njene specijalitete i imaju poverenja u njen dar.
Za naš portal Srećna Republika, Marija je podelila svoj recept za čokoladni kolač sa keksom od pomorandže i koricom od mlevenog keksa.

Ustupljene fotografije
Ovaj kolač je savršen izbor kada želite da iznenadite goste ili jednostavno uživate u brzom i ukusnom slatkišu.
Podloga:
- 300 g mlevenog keksa
- 80 g šećera u prahu
- 150 ml soka od pomorandže
- 130 g istopljenog margarina
Fil:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 12 kašika šećera
- 200 g margarina
- 180 ml kisele pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
- čokoladni keks sa želeom od pomorandže (12 komada)
- 200 ml soka od pomorandže
Ganaš:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
*dimenzije kalupa 22*28 cm
Priprema:
Za podlogu sjedinite mleveni keks, šećer u prahu, sok od pomorandže i istopljeni margarin, pa dobijenu smesu utisnite u kalup.
U šerpu stavite 800 ml mleka i šećer da provri, a ostatak mleka razmutite sa pudingom. Kad mleko provri, skuvajte puding uz konstantno mešanje.
U vruć puding dodajte 200 g margarina i sve zajedno sjedinite. Pokrijte puding folijom i ostavite da se ohladi. U ohlađen puding dodajte kiselu pavlaku i umutite dok smesa ne postane ujednačena. Podelite fil na dva dela, u jedan deo dodajte istopljenu crnu čokoladu i sve ponovo sjedinite mikserom.
Ustupljene fotografije
Zatim sledi ređanje!
Preko podloge od keksa stavite čokoladni fil, a zatim poređajte čokoladni keks sa ukusom pomorandže koji prethodno treba natopiti sokom od pomorandže, ali bez preterivanja kako se ne bi raspao.
Zatim, preko keksa stavite ostatak pudinga od vanile.
Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, ali ne sme da provri. Potom u vruću slatku pavlaku dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi i sjedini.
Time prelijte kolač. Ostavite preko noći u frižideru da se stegne.
Sutradan možete uživati u ukusu.
Prijatno!
Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Srecna.
Komentari (0)