Ukoliko vam se za ručak jede nešto brzo i slasno, portal Srećna Republika vam otkriva kako da napravite ukusne taljatele u kojima uživa čak i čuvena manekenka Điđi Hadid. Za pripremu će vam biti potrebno svega 15 minuta, a za uživanje u njima još manje, ako je suditi po neodoljivom ukusu.
Sastojci:
- glavica crnog ili crvenog luka
 - 2 ili 3 čena belog luka
 - 100 ml pasiranog paradajza
 - 200 ml neutralne pavlake
 - 250 g taljatela
 - 50 g rendanog parmezana
 - bosiljak
 - origano
 - so
 - biber
 - maslinovo ulje
 
Priprema:
Na ringlu stavite tiganj i u njega sipajte maslinovo ulje. Kada se ono zagreje, stavite sitno seckani crni ili crveni i beli luk u tiganj da se proprže. Nakon toga, u tiganj dodajte pasirani paradajz. Izmešajte sve začine, bosiljak, origano, biber i so, pa ih dodajte u tiganj. Zatim dodajte neutralnu pavlaku sosu u tiganju, pa sve to zajedno promešajte i sjedinite.
Taljatele prethodno skuvajte po uputstvu sa pakovanja i procedite ih, ali vodu u kojoj su se kuvale sačuvajte, jer će vam biti potrebna za sos. U tiganj dodajte skuvane taljatele i 200 mililitara vode u kojoj su se one kuvale, pa sve to lepo promešajte i pustite da sos prekrije testeninu.
Testeninu i sos ostavite na tihoj vatri da krčkaju 3 do 4 minuta, a nakon toga u tiganj dodajte rendani parmezan. Sve to dobro izmešajte kako bi se sir otopio i sjedinio sa prelivom. Nakon toga, ovo kremasto zadovoljstvo je spremno za serviranje.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
                
                     
                                
                                        
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
Komentari (0)