Jela sa mesom

GRUMENČIĆI HRSKAVOG ZLATA: Recept za domaće pileće nagetse!

Ukoliko volite piletinu, ali je stalno jedete na isti način, danas vam donosimo nešto drugačije.

26.04.2022 08:00

GRUMENČIĆI HRSKAVOG ZLATA: Recept za domaće pileće nagetse!
tiktok/printscreen- gastrobrale

Pileći nagetsi su ekstremno popularni zbog svoje hrskave korice i mekane sredine. Vole ih svi od 7 do 77 i za to postoji dobar razlog. Ipak, ako vam se za njih ne daje nenormalna količina novca u rstoranima brze hrane, portal Srećna Republika vam otkriva kako ovo slasno zadovoljstvo možete napraviti kod kuće.

Sastojci:

Za smesu od piletine:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • pola glavice crnog luka
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • kašičica čilija u prahu
  • pola kašičice bibera
  • kašičica slatke paprike
  • 40 g majoneza
  • kašičica belog luka u granulama

Za smesu za pohovanje:

  • 60 g brašna
  • 60 ml vode
  • jaje
  • kesica prezli

Za punjenje nagetsa:

  • 200 g gaude u komadu

Za pohovanje:

  • litar ulja

tiktok/printscreen- gastrobrale

Pileći nagetsi spremni za jelo

Priprema:

Pileće belo meso iseckajte na sitnije komade pa stavite u blender. Dodajte i pola seckane glavice crnog luka, pa izblendajte dok smesa ne postane kašasta. Prebacite je u posudu, pa dodajte začine - so, šećer, čili u prahu, biber, slatku papriku, majonez i beli luk u granulama. Sve to sjedinite, prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da se steže 30 minuta.

Nakon toga, napravite smesu za pohovanje. U posudu sipajte brašno, vodu i jaje, pa zamutite da biste dobili homogenu smesu bez grudvica. Izvadite pileću smesu iz frižidera, pa radi lakšeg oblikovanja pljeskavica, sipajte malo ulja na dlan. Uzmite malo pileće smese i na dlanu je razvucite u manju pljeskavicu.

tiktok/printscreen- gastrobrale

Istopljeni sir u pilećim nagetsima

Gaudu u komadu prethodno isecite na pravougaone oblike, pa uzmite po komad, stavite na sredinu pljeskavice, a onda je zatvorite sa svih strana i formirajte lopticu. Nakon toga, lopticu umočite u smesu za pohovanje, kako bi bila prekrivena sa svih stana,a zatim u tanjir sa prezlama, kako bi one u potpunosti prekrile lopticu. Onda lopticu ponovo malo spljoštite, kako bi se lakše i lepše ispržila.

U dublji sud stavite dosta ulja da se greje, budući da se nagetsi prže ili u fritezi ili u dubokom ulju. Možda vam neće bit potreban ceo litar, ali uvek je dobro imati ulje pri ruci i menjati ga češce dok pržite, za slučaj da vam nešto zagori. Stavite nagetse u ulje, pržite ih 4 minuta sa jedne strane, okrenite ih, pa još 4 minuta sa druge strane. Kada su hrskavi i zlatni, izvadite ih na tanjih obložen kuhinjskim ubrusom, kako bi on upio višak ulja.

Nakon toga, nagetse servirajte na tanjiru, posolite ih malo preko i uz njih poslužite kečap i pomfrit. Prelomite nagetse dok su još vrući i videćete kako se sir divno tegli, a ukus samog jela će zadovoljiti i najizbirljivije slanokusce.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari. (0)