Ako vam se za ručak jede nešto zdravo i osvežavajuće, a postite, ne brigajte jer mi imamo rešenje za vas. Portal Srećna Republika vam predstavlja recept za sveže i raznobojno jelo koje će vas očarati! Iako razmere jesu za dve osobe osobe, ukoliko kuvate za veći broj ljudi, samo povećajte količine srazmerno.
Sastojci:
Osnova jela:
- 250 g kus-kusa
- struk praziluka
- veza zelja
- dve crvene paprike
- 100 g zelene boranije
- 2 fileta lososa
- so po ukusu
- 4 dl vode
Marinada:
- 1 dl maslinovog ulja
- glavica belog luka
- grančica ruzmarina
- so po želji
- malo balzamiko sirćeta
Priprema:
U stakleni vatrostalni sud sipajte kus-kus i pravilno ga rasporedite po dnu, pa preko njega poređajte tanko sečene kolutove praziluka. Sve dobro posolite, pa onda dodajte zelje seckano na tanke trake i preko njega sitno seckane komade paprike. U vatrostalnu posudu dodajte i smrznutu ili svežu zelenu borniju, pa preko te osnove stavite filete lososa.
Nakon ovoga, napravite marinadu. U blender sipajte ulje, dodajte beli luk, iglice ruzmarina i so po želji. Dodajte i malo balzamiko sirćeta, oko jedne kašičice, pa sve dobro izblendajte da dobijete marinadu koji ćete preliti preko fileta lososa. Dodajte u sud još 4 dl vode i stavite jelo u rernu, da se peče 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Kada se sve zapeče, sklonite filete lososa sa površine, pa kus-kus pomešajte sa povrćem. Po želji, prelijte sve sa još malo maslinovog ulja, ako vam se učini da je mešavina suva, pa vratite ribu nazad. Služite komad lososa po osobi uz kus-kus i povrće kao prilog.
Možda vas zanima…
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)