Jela sa mesom

LOSOS IZ RERNE SA KUS-KUSOM i POVRĆEM! Slasni posni ručak koji se sprema brzo, a koji će oduševiti sve ukućane!

Ukoliko nemate ideju šta da napravite svojim ukućanima za danapnji ručak, donosimo vam predlog koji će vas sve zasigurno obradovati, pogotovo ako ste i danas na posnom režimu ishrane.

23.04.2022 08:00

LOSOS IZ RERNE SA KUS-KUSOM i POVRĆEM! Slasni posni ručak koji se sprema brzo, a koji će oduševiti sve ukućane!
tiktok/printscreen-fitmama__4

Ako vam se za ručak jede nešto zdravo i osvežavajuće, a postite, ne brigajte jer mi imamo rešenje za vas. Portal Srećna Republika vam predstavlja recept za sveže i raznobojno jelo koje će vas očarati! Iako razmere jesu za dve osobe osobe, ukoliko kuvate za veći broj ljudi, samo povećajte količine srazmerno. 

Sastojci:

Osnova jela:

  • 250 g kus-kusa
  • struk praziluka
  • veza zelja
  • dve crvene paprike
  • 100 g zelene boranije
  • 2 fileta lososa
  • so po ukusu
  • 4 dl vode

Marinada:

  • 1 dl maslinovog ulja
  • glavica belog luka
  • grančica ruzmarina
  • so po želji
  • malo balzamiko sirćeta

Priprema:

U stakleni vatrostalni sud sipajte kus-kus i pravilno ga rasporedite po dnu, pa preko njega poređajte tanko sečene kolutove praziluka. Sve dobro posolite, pa onda dodajte zelje seckano na tanke trake i preko njega sitno seckane komade paprike. U vatrostalnu posudu dodajte i smrznutu ili svežu zelenu borniju, pa preko te osnove stavite filete lososa.

Nakon ovoga, napravite marinadu. U blender sipajte ulje, dodajte beli luk, iglice ruzmarina i so po želji. Dodajte i malo balzamiko sirćeta, oko jedne kašičice, pa sve dobro izblendajte da dobijete marinadu koji ćete preliti preko fileta lososa. Dodajte u sud još 4 dl vode i stavite jelo u rernu, da se peče 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

tiktok/printscreen-fitmama__4

Losos preliven marinadom i povrće

Kada se sve zapeče, sklonite filete lososa sa površine, pa kus-kus pomešajte sa povrćem. Po želji, prelijte sve sa još malo maslinovog ulja, ako vam se učini da je mešavina suva, pa vratite ribu nazad. Služite komad lososa po osobi uz kus-kus i povrće kao prilog.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Komentari. (0)