Jela sa mesom

RECEPT ZA LAŽNI ČILI KON KARNE: Ovaj brzinski ručak iz jedne posude će oduševiti SVE REDOM!

San svake žene je da prljavi sudovi nakon kuvanja nestanu uz pomoć čarobnog štapića. Sva je sreća što vam za pripremu ovog ukusnog jela treba samo jedna vastrostalna činija!

29.05.2022 08:00

RECEPT ZA LAŽNI ČILI KON KARNE: Ovaj brzinski ručak iz jedne posude će oduševiti SVE REDOM!
tiktok/printscreen-fitmama__4

I u toplijim danima svi se povremeno uželimo nečeg slasnog i zasitnog. Portal Srećna Republika vam kao predlog za današnji ručak donosi lažni čili kon karne, koji se sprema u rerni i to po principu „sve u jednoj posudi“.

Sastojci:

  • 300 g junećeg mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 300 ml pasiranog paradajza
  • konzerva crvenog pasulja
  • 100-150 g kukuruza šećerca
  • 100 ml vode
  • 100 g mocarele
  • so i biber po ukusu
  • drugi začini po želji
  • ulje

Priprema:

Na dno vatrostalne činije sipajte malo ulja, pa u nju stavite mleveno meso. Dodajte u posudu pirinač, a zatim i pasirani paradajz. U činiju dodajte i crveni pasulj i kukuruz šećerac, pa začinite po ukusu i želji. Prelijte smesu u posudi vodom.

Stavite činiju u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni Celzijusa. Ukupo vreme pečenja je 40 minuta. Ipak, nakon nekih pola sata, posudu izvadite iz rerne, meso razdvojite viljuškom i sve sjedinite. Nakon toga, pospite mocarelu preko i vratite činiju u rernu na još 10 minuta da se jelo zapeče.

Kada vidite da je sir počeo da krča i da se istopio, izvadite posudu iz šporeta i pustite jelo da se ohladi. Nakon toga, ono je spremno za serviranje, a možete da poslužiti uz tortilje, ukoliko volite meksičku hranu. Ako volite pravi čili kon karne, pored standardnih začina u smesu dodajte i čili prah.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)