I u toplijim danima svi se povremeno uželimo nečeg slasnog i zasitnog. Portal Srećna Republika vam kao predlog za današnji ručak donosi lažni čili kon karne, koji se sprema u rerni i to po principu „sve u jednoj posudi“.
Sastojci:
- 300 g junećeg mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 300 ml pasiranog paradajza
- konzerva crvenog pasulja
- 100-150 g kukuruza šećerca
- 100 ml vode
- 100 g mocarele
- so i biber po ukusu
- drugi začini po želji
- ulje
Priprema:
Na dno vatrostalne činije sipajte malo ulja, pa u nju stavite mleveno meso. Dodajte u posudu pirinač, a zatim i pasirani paradajz. U činiju dodajte i crveni pasulj i kukuruz šećerac, pa začinite po ukusu i želji. Prelijte smesu u posudi vodom.
Stavite činiju u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni Celzijusa. Ukupo vreme pečenja je 40 minuta. Ipak, nakon nekih pola sata, posudu izvadite iz rerne, meso razdvojite viljuškom i sve sjedinite. Nakon toga, pospite mocarelu preko i vratite činiju u rernu na još 10 minuta da se jelo zapeče.
Kada vidite da je sir počeo da krča i da se istopio, izvadite posudu iz šporeta i pustite jelo da se ohladi. Nakon toga, ono je spremno za serviranje, a možete da poslužiti uz tortilje, ukoliko volite meksičku hranu. Ako volite pravi čili kon karne, pored standardnih začina u smesu dodajte i čili prah.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)