Jela od mlevenog mesa omiljena su deci, a špagete bolonjeze možda su najbolji primer za to, ali je jedno samo jedno od najpopularnijih jela. Mi vam danas donosimo novo jelo koje će na vas ostaviti neverovatan utisak.
SASTOJCI:
Veće tortilje - 3 kom.
Mlevena junetina - 300 g
Luk - 1 glavica, sitno isečen
Beli luk - 1 čen, sitno isečen
Kumin - 1/3 kašičice, u prahu
Goveđa kocka za supu - 1 kom.
Maslinovo ulje
Koncentrat paradajza - 1 kašika
Paradajz - 1 kom. veći , sitno isečen, bez ljuske
Morska so
Šećer - 1 kašičica
Gusti jorurt - 300 ml
Priprema:
Rernu zagrejati na 180°C. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk, dodati beli luk, mleveno meso, goveđu kocku za supu, kumin i dinstati dok sva tečnost ne ispari. U drugoj posudi na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk, beli luk, kašiku koncantrata paradajza. paradajz, dodati so i šećer, pa kuvati do željene gustine. Na teflonskom tiganju zagrejati tortilje, nafilovati, uviti čvrsto i iseći svaku na šest delova. Složiti isečene delove uspravno u vatrostalnu posudu i zapeći 10 minuta, da blago porumene.0Servirati preliveno umakom od paradajza, uz grčki jogurt.
Komentari (0)