Jela sa mesom

NOVO JELO SA MLEVENIM MESOM KOJE OBARA SA NOGU: Pravo iz Meksika umotana u tortilju doleće ova POSLASTICA za sva čula!

Uživaćete u novom jelu sa mlevenim mesom koje pravo iz Meksika sleće u vašu kuhinju.

31.10.2021 21:41

NOVO JELO SA MLEVENIM MESOM KOJE OBARA SA NOGU: Pravo iz Meksika umotana u tortilju doleće ova POSLASTICA za sva čula!
printscreen

Jela od mlevenog mesa omiljena su deci, a špagete bolonjeze možda su najbolji primer za to, ali je jedno samo jedno od najpopularnijih jela. Mi vam danas donosimo novo jelo koje će na vas ostaviti neverovatan utisak. 

SASTOJCI:
  • Veće tortilje - 3 kom.

  • Mlevena junetina - 300 g

  • Luk - 1 glavica, sitno isečen

  • Beli luk - 1 čen, sitno isečen

  • Kumin - 1/3 kašičice, u prahu

  • Goveđa kocka za supu - 1 kom.

  • Maslinovo ulje

  • Koncentrat paradajza - 1 kašika

  • Paradajz - 1 kom. veći , sitno isečen, bez ljuske

  • Morska so

  • Šećer - 1 kašičica

  • Gusti jorurt - 300 ml

  • Priprema:

    Rernu zagrejati na 180°C. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk, dodati beli luk, mleveno meso, goveđu kocku za supu, kumin i dinstati dok sva tečnost ne ispari. U drugoj posudi na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk, beli luk, kašiku koncantrata paradajza. paradajz, dodati so i šećer, pa kuvati do željene gustine. Na teflonskom tiganju zagrejati tortilje, nafilovati, uviti čvrsto i iseći svaku na šest delova. Složiti isečene delove uspravno u vatrostalnu posudu i zapeći 10 minuta, da blago porumene.0Servirati preliveno umakom od paradajza, uz grčki jogurt.

    Komentari (0)