Tetka Saveta

ZARĐALI NOŽEVI? Rešite se ovog problema uz pomoć limunovog soka, a evo i kako!

Ona narušava izgled vašeg escajga i čini da on izgleda dotrajalo i jeftino. Rđa ume da bude jako uporna i dosadna ali smo mi našli način da se sa njom izborimo.

28.02.2022 23:00

ZARĐALI NOŽEVI? Rešite se ovog problema uz pomoć limunovog soka, a evo i kako!
tiktok/printscreen-jmac8781

Rđa se na noževima najčešće javlja zbog drvenih stalaka u kojima stoje. Većina ljudi ih odmah nakon pranja stavlja direktno u stalak. Međutim, svaki put kada to uradite vlaga sa noža se zadržava na njemu i delimično prelazi na drvo. U tom trenutku počinje proces rđanja. Pored toga, oni mogu zarđati i ako ih jednostavno ostavite da stoje mokri pa se često upravo zbog toga i javljaju tačkice površinske rđe na njima. 

Ipak, ako su vaši noževi već zarđali, budite bez brige. Portal Srećna Republika vam predstavlja lako i brzo rešenje. Naime, malo limunovog soka će skloniti rđu sa noža za tren oka. Možete se poslužiti svežim limunovim sokom ili u prodavnici kupiti već isceđeni u plastičnoj ambalaži.

Sve što bi trebalo da uradite je da umočite noževe u limunov sok i pustiti ih da odstoje dok ne vidite da su sve naslage rđe nestale, savetuje portal 24sata.hr. Idealno bi bilo da ih položite u plitku posudu u koju ste iscedili ili sipali limunov sok. Ako to nije izvodljivo, sok sipajte u masivniju čašu ili kriglu i uronite noževe u nju.

Komentari (0)