Tetka Saveta

MALA ALI NEZAMENLJIVA: Obična gumica za tegle će vam biti od velike koristi za OVIH 10 trikova!

Neke stvari je prosto dobro imati u kući! To se posebno odnosi na gumice za tegle, koje u našem domu mogu da imaju mali million primena.

16.02.2022 22:00

MALA ALI NEZAMENLJIVA: Obična gumica za tegle će vam biti od velike koristi za OVIH 10 trikova!
pexels.com

Najjednostavnije stvari su zapravo i najbolje, naročito kad je reč o domaćinstvu! Da li ste znali da obične gumice za tegle mogu u trenu da vam olakšaju život? Naravno, svi ih mi koristimo da bismo zatvorili kese ili zaštitili zimnicu, ali ta jedna mala, obična gumica pomoći će vam i na mnogo drugih načina. Može da vam uštedi pokoji dinar i u trenu reši veliki broj iritantnih problema. Portal Srećna Republika će vam reći i kako. 

1. Produžiće svežinu isečene jabuke

pexels.com

Isečena jabuka

Ako se ne pojede u trenu, isečena jabuka će brzo potamneti, to svi znamo. Kako bi zadržala svežinu, spojite isečene delove nazad u oblik jabuke, a zatim oko njih obmotajte gumicu. Njena površina potamni zato što je izložena vazduhu, a na ovaj način ćete je ponovo "zatvoriti" što će joj produžiti svežinu.

2. Zameniće šrafić na minđuši

pexels.com

Minđuše

Svaka žena zna koliko to može biti nezgodno! Dok se spremate za izlazak primećujete da nemate šrafić na minđuši koji je štiti od ispadanja. Ali vam zato gumica stiže u spas, isecite komadić gumice i utisnite ga na iglici minđuše sa zadnje strane. Gumica će minđušu čvrsto držati na mestu i ne morate se bojati da će ispasti.

3. Osigurajte ormariće od dečjih ručica

Ako imate decu ili vam u goste dolaze prijatelji sa decom, ne morate da brinete da li će početi da otvaraju sve ormariće redom. Rastegnite gumicu i obuhvatite dve ručke ormarića kako on ne bi mogao da se otvori. Ipak, ovaj trik deluje samo ako imate ručke na ormarićima.

4. Osigurajte odeću na vešalici

pexels.com

Vešalice sa odećom

Verovatno vam se više puta desilo da vam odeća u ormaru sklize sa vešalice. Kako biste sprečili ovo, zavežite po jednu gumicu sa svake strane vešalice kako bi vaša odeća imala za šta da se "uhvati".

5. Sprečite upadanje kašike u šerpu

Dok ste spremali kolače možda vam se u brzini dogodilo da vam je nakon mešanja kašika ili mutilica upala u šerpu ili činiju. Kako biste to sprečili, oko drške koju koristite obmotajte jednu gumicu. Ona će sprečiti pomeranje kašike i prisloniće se na činiju.

6. Uz gumicu tečni sapun duže traje

pexels.com

Tečni sapun

Ako vam se čini kao da se tečni sapun prebrzo troši, oko pumpice na ambalaži možete obmotati gumicu kako bi ona usporila potiskivanje, savetuje portal miss7.24sata.hr

7. Iskoristite je kao stalak za telefon

Dok pripremate novo jelo i isprobavate recept koji je na ekranu vašeg telefona, nepraktično je stalno spuštati pogled ili podizati uređaj. Upotrebite gumicu kako biste napravili stalak i to tako što ćete telefon prisloniti uz, na primer, neku flašu i zajedno ih obmotati gumicom.

8. Zadržite kesicu čaja u šoljici

pexels.com

Šolja čaja

Možda vam se dogodilo da vam kesica čaja sklizne u šoljicu zajedno sa končićem koji je tu da bi to sprečio. Da biste ovaj problem sprečili, obmotajte gumicu oko šoljice i končića. Tako ćete osigurati da kesica ostane na mestu sve dok vaš čaj ne bude spreman.

9. Skinite višak farbe sa četke

Ko god ima iskustva sa bojenjem zidova zna da kada obrišete četku natopljenu farbom o ivice kante kako biste uklonili višak boje, to se obično završi tako što se farba prelije na spoljašnji deo kante, a zatim nekim čudom završi i svuda okolo. Kako biste to sprečili, rastegnite gumicu preko kante, od jednog do drugog dela, kako biste višak farbe mogli da ispustite tačno na njenoj sredini. Sav taj višak će pasti pravo u kantu.

10. Pomaže i kod problema sa štafovima

pexels.com

Šrafovi

Ako se neki šraf malo olabavio, na primer, na vašoj stolici, kao privremeno rešenje u obzir može doći i gumica. Obmotajte je oko šrafa kako bi ga učvrstila.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)