Tetka Saveta

KAKO DA UZGAJATE KRASTAVAC KOD KUĆE? Ovaj fenomenalan trik sigurno uspeva!

Ukoliko ste ljubitelj urbanog baštovanstva, ova sjajna caka će vas oduševiti i sigurno ćete želeti da je isprobate!

07.05.2022 10:00

KAKO DA UZGAJATE KRASTAVAC KOD KUĆE? Ovaj fenomenalan trik sigurno uspeva!
tiktok/printscreen- creative_explained

Mnogi od nas su već pokušali da uzgajaju čili papričice, čeri paradajz ili začinsko bilje na simsu. I svako ko je to probao, zna da ne postoji lepši ukus od hrane koji proizvedete. Ipak, da li ste znali da čak i krastavce možete da zasadite u vlastitom stanu? Portal Srećna Republika vam otkriva kako!

Naime, ovaj savet je sa ljudima širom sveta podelio Armen Adamjan koji putem svojih Instagram i TikTok profila deli trikove za uzgoj biljaka i reciklažu. Njega na ovim društvenim mrežama prati veliki broj ljudi, te samo na TikToku ima skoro 4 miliona pratilaca.

tiktok/printscreen- creative_explained

Tiktoker Armen Adamjan

Za početak, trebaće vam jedan svež krastavac, koji bi po dužini trebalo da isečete na pola i da uz pomoć kašike izdubite semenke iz sredine i ubacite ih u čašu vode. Zatim, promešajte vodu u čaši i onda pronađite semenke koje su potonule na dno. To znači da su one sveže i dobre za sadnju.

Nakon toga, izvadite sveže semenke iz čaše i stavite ih na vlažan ubrus, a zatim ih pospite mlevenim cimetom. Ovaj korak nije obavezan, ali dosta pomaže, budući da će cimet sprečiti stvaranje buđi i pomoćiće da se proces klijanja ubrza.

tiktok/printscreen- creative_explained

Mladi krastavac iz saksije

Nakon toga, presavjite ubrus na pola i stavite ga u kesu sa  zip patent zatvaračem. Zatvorite kesu i ostavite je tako 3 dana. Nakon ovog perioda, u kesi ćete uočiti da je semenje proklijalo i da su se formirale mlade sadnice. Svaku klicu možete da posadite zasebno u saksiju napunjenu zemljom za cveće i svaka od njih će pustiti lozicu krastavca, na kojoj može da izraste čak 15 krastavaca.

Kako bi biljka nastavila da raste kako treba u kućnim uslovima, trebaće vam saksija i štap, za koji ćete pričvrstiti lozu, kako bi ona rasla vertikalno. Naravno, ukoliko imate dvorište ili čak i baštu, vaše sadnice krastavca možete posaditi i tamo, gde će loza krastavca rasti horizontalno.

Na društvenoj mreži TikTok ovaj video ima skoro 14 miliona pregleda i preko million lajkova, a komentari na ovaj video su vrlo duhoviti. Neki su u šali rekli da bi u slučaju apokalipse slušali samo njegove savete, dok su drugi zamolili da im pokaže kako da zasade biljku sa koje niče novac. U svakom slučaju, ako vas je ovaj klip zaintrigirao, probajte. Možda ćete ovog leta jesti baš krastavac sa vlastite terase!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)