Hrono ishrana je specifičana pošto jedete i dalje sve što želite, ali uz određene restrikcije. Ovakva ishrana prilikom restrikcije predlaže da izbacite belo brašno kao i sve voće, pojedina povrća, slatkiše i mleko. Obroci ne bi trebalo da budu češći sem na 5 sati, a užina između obroka nema.
Doručak: Hrono palačinke
Dan možete početi čašom limunade, a doručak treba da imate pola sata nakon nje.
Hleb je najbolje jesti od raži, heljde, ječma i zobi. Od istih namirnica možete praviti i palačinke, vafle i kolače, pa to iskoristite kao doručak.
Sastojci:
- jaje
- 10 kašika heljdinog brašna
- pola čaše od kiselog mleka kisele vode
- čaša obične vode
- malo soli
- kašika maslinovog ulja
- prstohvat sode bikarbone
Priprema:
Vodite računa da smesa malo odstoji jer heljdino brašno drugačije upija vodu, ako bude trebalo dodajte još malo vode na kraju. Videćete da kako vreme odmiče da smesa postaje sve lepljivija. To nije neki problem, samo će se malo teže razlivati i možda će se stvoriti neka rupica. Ova smesa dovoljna je za 5 palačinki. Po želji ih možete jesti uz namaz po volji.
Ručak: Piletina u ruzmarinu
Sastojci:
- pileći batak sa karabatakom ili belo meso
- veći limun
- nekoliko čenova belog luka
- šaka maslina
- grana ruzmarina
- malo maslinovog ulja
- pola čaše belog vina
- začini po ukusu
Priprema:
Meso operete, osušite i nauljite malisnovim uljem. Začine utrljajte u meso. Stavite malo maslinovog ulja i na dno pleha i poređate meso. Ruzmarin, čenove belog luka i masline rasporedite između mesa. Na kraju stavite kolutove limuna i sipajte belo vino. Meso stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Večera: Salata sa tunjevinom
Sastojci:
- 180 g komada tunjevine u sopstvenom soku
- mali crveni luk
- pola crvene paprike
- mali crveni paradajz
- sok od limuna
- nekoliko crnih maslina
- so i biber po želji
- paradajz, krastavac, luk, čeri paradajz ili zelenu salatu na kraju možete da dodate po želji
Priprema:
Očistite paradajz od semenki i isecite ga na kockice. Crveni luk sitno isecite pa dodajte so i biber. Masline iseckati na kolutiće. Tunjevinu ocedite od ulja i pomešajte sa seckanim povrćem. Limunov sok dodajte potom.
Metalni obruč (za krofne) stavite na tanjir i punite ga pripremljenom salatom. Sve dobro potapšite kašikom i pažljivo podignite obruč. Ukrasite kriškom limuna i dodajte sa strane sezonsku salatu po izboru.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)