Mnogi ljudi vole piletinu koja je vrlo ukusno i zdravo meso koje se može pripremiti na razne načine. Ako ste iscrpeli sve opcije pripreme piletine, zašto ne biste probali ovaj ukusni i sočni španski recept. Priprema nije preterano zahtevna, a ručak će biti gotov za samo 20 minuta.
Uz začine koji podsećaju na Mediteran ova piletina uz dodatak šampinjona i belog vina je lagan obrok koji možete pripremati i leti i zimi. Ovo špansko pile se odlično slaže sa raznim prilozima poput krompira, pirinča ili povrća. Opcije za priloge su beskrajne, što vam omogućava da prilagodite obrok svojim željama.
Srećna republika vam poklanja recept za domaće pile na španski način za uživanje svim čulima.
Sastojci:
- 1 pile
- 4 čena belog luka
- 1/2 pakovanja šampinjona
- 1 sušeni čili
- Pola čaše belog vina
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- so, crni biber
- ekstra devičansko maslinovo ulje
Priprema:
Pile isecite na komade, posolite, pobiberite i ispržite na maslinovom ulju u tiganju sa svih strana dok ne porumeni. Izvadite piletinu pa u to ulje dodajte isečen beli luk, šampinjone, suvi čili i vratite piletinu u tiganj. Sipajte belo vino i ostavite da se dinsta 5 minuta. Dodajte pola šolje vode, grančicu svežeg ruzmarina, pokrijte tiganj i ostavite da se krčka još 15 minuta. Piletinu servirajte uz prilog od pečenog krompira, uz kuvani prinač, povrće, pire krompir... Recept za špansko pile je dodir mediteranskog šarma na svakoj trpezi.
Komentari (0)