Pileće šnicle mogu se praviti na različite načine i kombinovati sa brojnim dodacima jelima. One odlično idu kako uz krompir, tako i uz razne soseve ili salate. Međutim, jedan način pripreme omiljen je kako deci tako i odraslima.
Reč je o hrskavom pohovanom pilećem mesu. Razlikuje se od običnih pohovanih šnicli. Srećna Republika donosi vam recept za ovo popularno jelo. Uz ovaj način pripreme biće kao iz restorana.
Sastojci:
- 1 pileće belo meso
- par kašika brašna
- par kašika prezli
- 2 jajeta
- suvi biljni začin
- biber
- jogurt
Priprema:
Iseći pileće belo meso na šnicle i premazati ih začinima sa obe strane. Potom ih sve staviti u posudu i preliti jogurtom. Ostaviti u frižideru na oko 1 sat da meso upije. Zatim izvaditi meso, svaku šniclu prvo valjati u brašno, pa umućena jaja i potom u prezle. Pržiti u vrelom ulju i vaditi na salvete da se ocede od masti.
Nakon pečenja, piletina će spolja biti hrskava, a unutra sočna.
Komentari (0)