Jela sa mesom

EVO KAKO DA ISPOHUJETE BELO MESO: Saveti domaćica za hrskavu piletinu kao iz restorana (FOTO)

Unutra je sočno i topi se u ustima.

04.09.2023 16:18

EVO KAKO DA ISPOHUJETE BELO MESO: Saveti domaćica za hrskavu piletinu kao iz restorana (FOTO)
shutterstock.com

Pileće šnicle mogu se praviti na različite načine i kombinovati sa brojnim dodacima jelima. One odlično idu kako uz krompir, tako i uz razne soseve ili salate. Međutim, jedan način pripreme omiljen je kako deci tako i odraslima.

Reč je o hrskavom pohovanom pilećem mesu. Razlikuje se od običnih pohovanih šnicli. Srećna Republika donosi vam recept za ovo popularno jelo. Uz ovaj način pripreme biće kao iz restorana.

 

Sastojci:

  • 1 pileće belo meso
  • par kašika brašna
  • par kašika prezli
  • 2 jajeta
  • suvi biljni začin
  • biber
  • jogurt

 

Priprema:

Iseći pileće belo meso na šnicle i premazati ih začinima sa obe strane. Potom ih sve staviti u posudu i preliti jogurtom. Ostaviti u frižideru na oko 1 sat da meso upije. Zatim izvaditi meso, svaku šniclu prvo valjati u brašno, pa umućena jaja i potom u prezle. Pržiti u vrelom ulju i vaditi na salvete da se ocede od masti.

Nakon pečenja, piletina će spolja biti hrskava, a unutra sočna.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)