Jela sa mesom

DA LI STE IKADA PROBALI BOLJU KARBONARU? Savršena kombinacija mirisne slanine i kremastog sosa osvojiće vas na prvi zalogaj!

Karbonara je kremasti italijanski klasik koji spaja jednostavne sastojke u neodoljivo bogat i ukusan obrok.

Slika Autora
byNevena Jakovljević

06.08.2025 08:01

DA LI STE IKADA PROBALI BOLJU KARBONARU? Savršena kombinacija mirisne slanine i kremastog sosa osvojiće vas na prvi zalogaj!
Tsurukame Design/Shutterstock

Postoje dani kada nam treba brz, jednostavan, ali i neodoljivo ukusan obrok – bez komplikovanih sastojaka i dugog kuvanja. Upravo takva je ova kremasta pasta sa slaninom, gotova za tren, a puna ukusa. Savršen spoj jednostavnih sastojaka i italijanske inspiracije stvara ručak koji će vas oduševiti već pri prvom zalogaju. Ovaj obrok je za prave ljubitelje italijanske kuhinje, a o ukusu će se pričati.

U nastavku pogledajte recept za špagete karbonare koji će vas sigurno oduševiti.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100 g guanciale ili slaninice
  • 50 g putera
  • 100 g špageta
  • 100 g rendanog Pekorino sira
  • biber
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Ako tražite jednostavan i ukusan obrok koji se sprema za manje od 20 minuta - ova kremasta pasta je pun pogodak! Na puteru kratko propržite slaninicu, a dva čena belog luka ubacite samo da puste miris - nakon par minuta ih izvadite. Dodajte biber po ukusu i ostavite da slaninica zamiriše kuhinju.

U međuvremenu umutite jaja, a testeninu skuvajte ali je nemojte cediti – prebacite je direktno u tiganj sa malo vode iz kuvanja. Ta voda će pomoći da se jaja savršeno povežu sa pastom. Brzo promešajte, dodajte izdašnu količinu rendanog Pekorino sira i servirajte odmah.

Kremasto, mirisno i bez kapi pavlake – savršena porcija uživanja koju morate spremiti danas!

Da li ste probali do sada karbonaru špagete, ako niste morate!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)