Slatkiši

NAJMEKŠE DOMAĆE PALAČINKE KOJE UVEK USPEVAJU: Recept s kojim ne može da se omane!

Uz samo nekoliko sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, možete pripremiti omiljeni porodični obrok. Najlepše od svega – gotove su za manje od pola sata!

Slika Autora
byNevena Jakovljević

30.07.2025 08:01

NAJMEKŠE DOMAĆE PALAČINKE KOJE UVEK USPEVAJU: Recept s kojim ne može da se omane!
Schutterstock/Maksimenko Taras

Palačinke su klasik koji nikada ne izlazi iz mode - omiljene su i deci i odraslima, bilo da su slatke ili slane. Njihova priprema je brza i jednostavna, a uz pravi recept uvek ispadnu savršeno tanke, mekane i ukusne. Bilo da ih punite džemom, kremom, sirom ili ih prelijete medom, palačinke su idealan izbor za doručak, užinu ili laganu večeru. Tajna uspeha krije se u dobro izbalansiranoj smesi bez grudvica i pravilnom pečenju. Uz samo nekoliko sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, možete pripremiti omiljeni porodični obrok.

Da li ste spremni?

Zasučite rukave - idemo na recept, a sigurno ćete biti oduševljeni!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 250 grama brašna
  • 350 ml mleka
  • 1 dcl mineralne vode
  • kašičica soli
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Priprema idealnih palačinki počinje pravilno izmešanim sastojcima. U dubokoj posudi prvo umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete penastu i glatku smesu. Zatim dodajte brašno i prstohvat soli, pa sve dobro sjedinite. Postepeno dolivajte mokre sastojke (poput mleka i mineralne vode), uz neprekidno mešanje, kako bi smesa ostala bez grudvica i savršeno glatka.

Kad ste dobili ujednačenu masu, zagrejte tiganj, dodajte kap ulja ili komadić maslaca i pecite palačinke dok ne porumene s obe strane. Poslužite ih tople - uz džem, krem ili punjenje po izboru.

Uživajte u pripremi i ukusu!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)