Urnebes salata veoma je popularna na prostoru Balkana. Jedno je od omiljenih dodataka jelima, posebno mesu sa roštilja. Jednostavno se pravi ali retko ko uspe da joj pogodi pravu meru kod dodavanja sastojaka kako bi ona bila kremasta.
Tajna je u jednom sastojku koji su mnogi zamenili pavlakom. U originalnom receptu za urnebes salatu jedan od osnovnih dodataka je kajmak. Upravo joj on daje poseban šmek. Srećna Republika donosi vam recept za ovo popularno jelo koje će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 g sitnog sira
- 3 kašičice aleve paprike
- 3 čena belog luka
- 2 kašike kajmaka
- 1 kašika tucane paprike
- 1 kašika ulja
- so
Priprema:
Beli luk sitno naseckajte, pa ga stavite u činiju, a potom dodajte preostale sastojke. Sve dobro umutite mikserom na najmanjoj brzini, pa ukoliko je potrebno po ukusu dodajte još neki začin. Ukoliko želite urnebes možete da služite u činiji ili da formirate kuglice željene veličine. U oba slučaja pre služenja ostavite da u frižideru odstoji najmanje tri sata.
Komentari (0)