Domaća pita sa sirom decenijama unazad neizostavna je na domaćoj trpezi. Možete je jesti kao predjelo ili glavni obrok. Jednostavno se sprema te je zato i danas veoma popularna u domaćinstvima.
Srećna Republika donosi vam recept za brzu pitu koju možete pripremiti za nekoliko minut.
Sastojci:
- 500 grama kora za pitu
- 3 cela jajeta
- 200-400 grama sitnog sira
- 1 kašičica soli
- 180 ml jogurta
- 180 ml vode
- 150 ml ulja
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. U posudi umutiti jaja, ulje, vodu i jogurt, so i sve umutiti. Kore izaviti iz pakovanja iseći na trakice debljine oko jedan cm. Podeliti trakice na dva dela. U dublji pleh staviti papir za pečenje i malo ga podmazati uljem. Rasporediti na dno prvi deo traka. Posuti pripremljenim sirom i rasporediti ravnomerno. Preliti sve prelivom od jaja. Staviti preko drugi deo traka. Staviti da se peče. Vreme pečenja je između pola sata i 45 minuta. Dok korica ne porumeni.
Prijatno!
Komentari (0)