Srpska kuhinja mešavina je aromatična i prepuna brojnih specijaliteta. Većina stranaca koji dolaze u našu zemlju, pored gostoljubivih domaćina, uvek ističu srpsku kuhinju koja obiluje brojnim gastronomskim uživanjima.
Jedan od specijaliteta su punjeni opanci spoj tradicije i modernog, lagano jelo koje ne zahteva previše vremena za pripremu, ali zato osvaja ukusom koji se dugo pamti.
Srećna republika vam poklanja recept za ovo jelo neobičnog imena.
Sastojci:
- 6 mesnatih paprika ili babura
- 2 jaja
- 100 g mlevenog mesa
- 100 g belog sira
- 50 g kačkavalja
- prstohvat soli, bibera i peršuna
- 6 kriški paradajza (može i ne mora)
- malo ulja
Priprema:
Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli pa premazati paprike sa spoljašnje strane i poređati ih u vatrostalnu posudu. Umutite jaja, dodajte začine, beli sir i mleveno meso koje ste prethodno kratko propržili na malo ulja. Sve izmešati i ovim nadevom puniti paprike. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Kad se uhvati fina korica posuti narendani kačkavalj i vratiti u rernu koliko da se sir istopi. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku. Ukoliko ne volite pečeni paradajz možete preskočiti ovaj korak. Prijatno!
Komentari (0)