Jela sa mesom

PUNJENI OPANCI RECEPT: Srpski specijalitet sa mesom i sirom, ukus koji se dugo pamti (FOTO)

U pitanju je lagano jelo koje ne zahteva previše vremena za pripremu.

05.08.2023 08:00

PUNJENI OPANCI RECEPT: Srpski specijalitet sa mesom i sirom, ukus koji se dugo pamti (FOTO)
unsplash.com

Srpska kuhinja mešavina je aromatična i prepuna brojnih specijaliteta. Većina stranaca koji dolaze u našu zemlju, pored gostoljubivih domaćina, uvek ističu srpsku kuhinju koja obiluje brojnim gastronomskim uživanjima. 

Jedan od specijaliteta su punjeni opanci spoj tradicije i modernog, lagano jelo koje ne zahteva previše vremena za pripremu, ali zato osvaja ukusom koji se dugo pamti. 

Srećna republika vam poklanja recept za ovo jelo neobičnog imena. 

Sastojci:

Priprema:

Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli pa premazati paprike sa spoljašnje strane i poređati ih u vatrostalnu posudu. Umutite jaja, dodajte začine, beli sir i mleveno meso koje ste prethodno kratko propržili na malo ulja. Sve izmešati i ovim nadevom puniti paprike. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Kad se uhvati fina korica posuti narendani kačkavalj i vratiti u rernu koliko da se sir istopi. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku. Ukoliko ne volite pečeni paradajz možete preskočiti ovaj korak. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)