Budući da se bliži 1. maj i vreme roštiljanja, podjednaku gozbu možete imati i kod kuće, a ne samo u prirodi. Srećna Republika vam predlaže teletinu koja će uz ovaj recept biti sočnija nego ikada.
Sastojci:
- 500 g teletine, bez kosti
- glavica crnog luka
- nekoliko kašika ulja
- polovina kašičice mešavine začina
- 1/3 kašičice soli
- po ukusu bibera
- 1/3 kašičice slatke mlevene, crvene paprike
- polovina kašičice senfa
Priprema:
Zagrejati ulje, pa staviti luk da se prži. Kada se proprži dodati teletinu koju po želji možete narezati na kocke. Pržiti da porumeni sa svih strana. Posoliti, pa sipati vodu da prekrije meso. Smanjiti temperaturu, pa ostaviti da se krčka oko pola sata.
Posle tog vremena poklopac skloniti, pa kuvati još oko 10 minuta. Zatim dodati mešavinu začina, biber, mlevenu papriku i senf. Sve dobro promešati. Po potrebi, dosuti još malo vode. Krčkati još 10 minuta, pa poslužiti.
Najbolje je meso servirati uz pire krompir, kuvani pirinač ili testeninu.
Uživajte u ukusnom ručku!
Komentari (0)