Iako je više možda predviđena za ručak, za one koji vežbaju prepodne ili su popodne na poslu, može biti sjajan uvod u radni dan. Piletina u kombinaciji sa testeninom je jedan od najpikantnijih ukusa ako tome dodamo mešavinu nekoliko začina. Zasucite rukave.
Sastojci:
- 500 g testenine za kuvanje
- 500 ml neutralne pavlake
- 500 g pilećeg filea (iseckan na sitne kockice)
- peršun
- 200 g gauda sira
- biber
- so
- ruzmarin
- bosiljak
- beli luk
- ulje
Priprema:
U jedan dublji tiganj na ulju pRopržiti piletinu dok ne porumeni i bude gotova, a zatim dodati beli iseckani luk i začine pa doliti i pavlaku i peršun. Kuvati na srednjoj vatri oko desetak minuta i skloniti sa vatre.
U šerpu na drugoj strani skuvati testeninu sa malo soli i ulja a kada bude gotova procediti je. Tako u šerpi, dodati joj sos sa piletinom i izrendati Sir pa sve lepo Promešati. Servirati na tanjire dok je tOplo.
Komentari (0)