Jela bez mesa

NAPRAVITE BRZI RUČAK SA ŠAMPINJONIMA! Treba vam samo nekoliko sastojaka i 15 minuta vremena!

Iako ih neki ne vole, šampinjoni pripremljeni na ovaj način mogu da budu veoma pikantno i ukuno jelo za svačiji ukus.

22.04.2023 08:01

NAPRAVITE BRZI RUČAK SA ŠAMPINJONIMA! Treba vam samo nekoliko sastojaka i 15 minuta vremena!
shutterstock.com

Šampinjoni su jedna od najzastupljenijih jestivih gljiva koje domaćice rado pripremaju. Iako smo možda navikli na pice gde su pečurke gotovo neizostavan prilog, nije nepoznato da se od njih prave i druga sjajna jela i čorbe. Iako bi vam u restoranu verovatno dobro naplatili jedan ukusan obrok s gljivama, u kućnoj varijanti ga možete spremiti za svega 15 minuta. Evo i kako.

Sastojci:

  • 500 g šampinjona
  • čašica kisele pavlake ili 250 ml neutralne pavlake
  • glavica crnog luka
  • komad praziluka
  • so
  • biber
  • kurkuma
  • ulje 

Priprema:

U dubljem tiganju ili šerpi na malo ulja propržiti sitno iseckan crni luk i praziluk. Kada požuti, dodati mu šampinjone, prethodno oprane i isečene na kolutove. Propržiti ih zajedno oko 10-ak minuta dok ne budu gotovi i dok ne ostane viška vode u šerpi. Nju treba procediti, a šampinjone vratiti na laganu vatru. Sipati so, biber i kurkumu, a onda i pavlaku i sve to dobro sjediniti. Ostaviti da se krčka još nekoliko minuta, a onda skloniti sa vatre i vaš ručak je spreman. 

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)